Не можуть обрати ректора РДГУ через карантин

3023 0

Ми у соцмережах:

Не можуть обрати ректора РДГУ через карантин

Рівненський державний гуманітарний університет не може обрати ректора через карантин. Конкурс на цю посаду Міносвіти оголосило ще 23 січня, й вибори мали бути у квітні. Однак їх відтермінували через пандемію, і коли вони відбудуться – поки невідомо.

15 червня в закладі затвердили склад виборчих комісій. Але самі вибори влітку провести навряд чи вдасться, – повідомили Суспільному в університеті. А про вибори онлайн поки не йдеться.

Ректора Руслана Постоловського, який керував закладом з травня 1999-го, з цієї посади звільнили 25 березня. З ним закінчився контракт, укладений на п'ять років. Того ж дня в.о. ректора МОН призначило проректорку закладу Олену Немеш, але до 1 липня. Підставою стала її заява.

1 квітня міністерство призначило вибори. Кандидатів на посаду ректора троє – Руслан Постоловський, Олег Ставицький й Петро Тадеєв. У повідомленні також йдеться, що "дата проведення виборів ректора РДГУ та термін подання протоколу про підрахунок голосів буде уточнена після завершення періоду карантину".

15 червня в.о. ректора Олена Немеш підписала наказ про утворення дільниць, комісій з виборів ректора РДГУ, а оргкомітет затвердив їхній склад. Із запитанням, чи означає це ймовірне проведення виборів найближчим часом, Суспільне звернулося до Олени Немеш. Вона зазначила, що утворення дільниць – це планова робота оргкомітету з виборів ректора.

- Все одно вибори будуть після карантину, коли це буде – визначить міністерство. Вибори ректора згідно із законодавством проводяться таємним голосуванням, проведення цієї процедури дистанційно онлайн не передбачено чинним законодавством, – повідомила в.о. ректора РДГУ Олена Немеш.

Сама вона каже, що претендувати на посаду ректора РДГУ не планує. Хто керуватиме закладом з 1 липня, додала, поки не знає, адже чекають відповідного наказу міністерства.

Ексректор гуманітарного університету Руслан Постоловський в коментарі Суспільному зазначив, що його не могли призначати виконувачем обов'язків, щоб не мав впливу як кандидат в ректори. Зараз він очолює Вчену раду РДГУ й Конференцію трудового колективу.

Щодо виборів ректора зазначив, що перелік кандидатів – незмінний. А от саме обрання, припускає, влітку не не відбудеться.

- Я не дуже спішу, як буде – так буде... Це ж треба проводити таємне голосування, зустрічатися з ними. Можна, правда, зустрічатися онлайн... Якщо би захотіли, то б придумали. Але вже не проведуть, бо липень-серпень – всі будуть у відпустках, і студентів не буде, – пояснив Руслан Постоловський.

Він уточнив, що участь у виборах мають брати не тільки викладачі, частина працівників та студентів РДГУ в Рівному. Голосувати мають також Дубенські й Сарненський коледжі та Рівненське музичне училище.

У грудневому звіті ректор вказував, що у штаті рацює майже 1100 працівників, а навчається майже 6 тисяч студентів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також