Не можете заснути? Просто одягніть шкарпетки

641 0

Ми у соцмережах:

Не можете заснути? Просто одягніть шкарпетки

За даними корейських дослідників, завдяки шкарпеткам ви не тільки заснете швидше, але і проспите в середньому на пів години довше, тому що будете рідше прокидатися.

Протягом дня в організмі підтримується температура близько 37оС. Але вночі за 6-7 годин сну центральна температура тіла падає майже на 1,2оС. Це поступове зниження відіграє важливу роль в нейробіології засипання. Чим швидше знизиться центральна температура тіла, тим швидше ви заснете.

Організм регулює температуру за допомогою кровоносних судин шкіри. Коли вам жарко, мозок дає судинам сигнал розширитися. Так тепліша кров з центральної частини організму поширюється по всьому тілу і в процесі охолоджується. Коли температура тіла низька, мозок, навпаки, дає судинам сигнал звузитися, обмежуючи приплив крові до поверхні шкіри.

Долоні та ступні — найефективніші теплообмінники організму. На них немає волосся, і зазвичай вони відкриті, на відміну від інших частин шкіри. Дослідники виявили, що зігрівання ніг перед сном у теплій воді або за допомогою шкарпеток сприяє розширенню судин. Від цього центральна температура тіла знижується швидше, ніж при сні з холодними ногами. А значить, ви швидше заснете.

Якщо ви переживаєте, що ногам буде занадто жарко, обирайте шкарпетки з натуральних дихаючих тканин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також