Не народжувала, а викрадення дитини - надумане

2417 0

Ми у соцмережах:

Не народжувала, а викрадення дитини - надумане

На Млинівщині у тривалій епопеї з псевдо-породіллею і надуманим викраденням дитини суд поставив крапку. Марія Сергіюк з села Підлозці не народжувала, а викрадення дитини надумане - такий висновок суду. За неправдиве повідомлення про злочин, завідомо неправдиві покази (в якості потерпілої) призначено покарання строком на 1 рік та 1 місяць обмеження волі. Проте від відбування покарання зразу ж і звільнили.

Торік у Млинівському районі жінка та її чоловік заявили, що у пологовому відділенні центральної районної лікарні у них відібрали дитину,  заяву відповідного змісту зареєстрували у місцевому відділенні поліції.

Із цього приводу було багато розмов, дискусій. У селі навіть провели збори-зустріч із головним лікарем центральної районної лікарні, звідки начебто викрали дитину. Тоді чи не всі учасники зборів упереджено реагували на кожен його аргумент. Позиція односельців була така: раз вони бачили односельчанку «з животом», тож вимагали пояснити, куди поділася дитина. А переконливі доводи головного лікаря сприймали скептично: мовляв, медики «купили» довідки, лікарів і таке інше.

Про «викрадення» дитини медиками і популярну «породіллю» йшлося на кількох вітчизняних телеканалах. І хоч фахівці «міф про вагітність» розвінчали, а відтак – і про «викрадення» дитини, дехто не переставав твердити: «Не віримо!». Із цього приводу правоохоронці порушили кримінальне провадження.

Rvnews.rv.ua повідомляє, що під час судового засідання прокурором Дубенської місцевої прокуратури та обвинуваченою укладено угоду про визнання винуватості.  34-річна жінка визнала свою вину в тому, що в січні 2018 року, будучи попередженою про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, розуміючи неправдивий характер інформації, як і те, що вона не перебувала у стані вагітності та не народжувала дитину, звинуватила лікарів пологового відділення центральної районної лікарні в тому, що вони не повернули їй новонароджену дитину. Такі ж покази жінка надала слідчому під час її допиту у статусі свідка.

Млинівський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, а відтак Марію Сергіюк визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 384,ч.1 ст. 384 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про злочин, завідомо неправдиві покази потерпілого) та призначено покарання строком на 1 рік та 1 місяць обмеження волі зі звільненням від відбування покарання, з випробувальним терміном на 1 рік та з покладенням на неї обов’язків. Вирок у законну силу не вступив.

Чиатйте також Жителька Млинівщини звинуватила лікарів у приховуванні своєї доньки


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також