Не омлет і не йогурт: дієтологиня назвала улюблений сніданок довгожителів

1531 0

Ми у соцмережах:

колаж УНІАН

Певною мірою те, як довго ми проживемо, не залежить від нас. Однак ми можемо хоча б спробувати підстрахуватися, ведучи здоровий спосіб життя, і сніданок є невід'ємною його частиною.

Як пише Parade, одне з наукових досліджень стверджує, що найкращий сніданок для довголіття - не тости, не йогурт і не омлет, а звичайна вівсянка.

Це підтверджує дослідження в журналі American Journal of Lifestyle Medicine, в якому детально описано життя кількох людей, зокрема 105-річної жінки. Одним із ключових етапів її ранкового розпорядку був сніданок із повільно приготованої вівсянки (з горіхами, фініками та соєвим молоком).

Як каже Аманда Сауседа, MS, RD, лікарка-дієтологиня, що спеціалізується на здоров'ї кишківника, варто обирати той вид вівсянки, який вам подобається найбільше, а також вона допускає використання добавок, як-от яблуко, фрукти чи кориця.

Вона радить дотримуватися середнього розміру порції, яка становить ½ чашки вівса.

Переваги вівсянки на сніданок для довголіття
1. Вівсянка містить бета-глюкан і сприяє здоров'ю кишківника.

"Бета-глюкан - це особливий тип клітковини, який не тільки має пребіотичні властивості, а й допомагає знизити рівень поганого холестерину, що означає, що він також корисний для здоров'я серця", - пояснює Сауседа, посилаючись на огляд у журналі Nutrients.

2. Крім того, у вівсянці є вітаміни групи В, такі як тіамін або фолат, які важливі для підтримки енергії та здоров'я мозку.

3. Вівсянка також добре поєднується з іншими продуктами, що сприяють довголіттю, як-от ягоди, йогурт, горіхи та насіння.

4. Крім того, вівсянка коштує дешевше, ніж деякі інші продукти для сніданку.

Попри численні переваги вівсянки, вона однак може підійти не всім.

Так, для людей із проблемами зі здоров'ям травної системи надто велика кількість клітковини може призвести до синдрому подразненого кишківника та запальних захворювань кишківника. Крім того, якщо у звичайному раціоні людини бракує клітковини, дієтологиня рекомендує поступово додавати до нього продукти з клітковиною, щоб її кишківник міг звикнути.

Сауседа також рекомендує додавати у вівсянку трохи білка, щоб довше залишатися ситим і краще збалансувати рівень цукру в крові. Хорошим варіантом може бути йогурт, оскільки ви отримуєте бонус у вигляді пробіотиків.

УНІАН.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також