Не поспішайте платити винагороду за повернення загублених документів, бо в Рівному діє гурт шахраїв

2320 0

Ми у соцмережах:

Не поспішайте платити винагороду за повернення загублених документів, бо в Рівному діє гурт шахраїв

Дорогою додому рівнянка Людмила зайшла в один з супермаркетів міста Рівного. Папку, в якій були особисті документи, вирішила у камері схову не залишати, а поклала її у візок. Коли повернулась з покупками додому, побачила, що папка зникла. Схоже, її хтось викрав з візка ще під час того, як Людмила обирала харчі на полицях супермаркету. Рівнянка дала оголошення в газети та на радіо з проханням повернути документи.

Майже тиждень її мобільний мовчав. Дзвінок пролунав тоді, коли на нього вже не сподівалась — о сьомій ранку минулої п’ятниці. — Ви загубили документи? — поцікавився чоловічий голос. І почувши ствердну відповідь, продовжив спілкування. — Їх знайшла моя дружина. Вони були розкидані на базарі. Далі незнайомець, який назвався Сергієм, запитав, які саме документи були у папці. Спросоння рівнянка зробила величезну помилку: замість того, щоб він перерахував документи з папки, сама йому сказала, які там були. Чоловік заявив, що хоче 400 гривень за повернення паперів. Після нетривалих переговорів домовилися, що Людмила заплатить йому 200 гривень винагороди. Жінка приїхала на місце зустрічі на залізничний вокзал, проте чоловік туди не з’явився. Натомість він зателефонував і сказав, що має багато справ, отож змушений кудись виїхати. І додав, що грошей вже не хоче. Точніше, хоче, але не готівкою. Він заявив, щоб йому поповнили рахунок мобільного телефону на 200 гривень. — А після того, як гроші надійдуть на мій рахунок, документи заберете у жінки, яка торгує на тротуарі якраз навпроти вас. Їй грошей не давайте, я їй вже 50 гривень заплатив, — сказав незнайомець. Часу на роздумів у Людмили не було, отож вона купила картки поповнення рахунку мобільного телефону і переказала кошти. Звісно, молодик папку з документами Людмилі не повернув. Оператор мобільного зв’язку заявив жінці, що нічим допомогти не зможе, мовляв, абонент добровільно переказала гроші іншому абоненту, то які можуть бути претензії до того, хто отримав гроші? А заблокувати номер телефону можна лише за рішенням суду, проте отримати його оперативно просто нереально. А за кілька годин на мобільний Людмили знову зателефонував незнайомець і сказав, що він хоче поговорити щодо документів. Та цьому шахраю «розвести» себе більше панянка не дала. Ця історія має щасливий кінець: Людмилі у неділю повернула папку з документами рівнянка, яка не зажадала за це жодної винагороди.

Коментар Григорій Зарічнюк, начальник Рівненського міського відділу міліції: — Факти такого шахрайства у Рівному справді траплялися. Нині ми їх перевіряємо, а шахраїв шукаємо. Рівнянам, які втратили документи, я хочу сказати: не побачивши на власні очі своїх документів, не поспішайте платити винагороду. Той, хто одразу вимагає, щоб ви переказали йому кошти, елементарно вас «розводить». Найвірогідніше, що документів у нього немає і їх він у вічі не бачив. .Порядна людина, яка знайде загублені папери, поверне вам їх і без будь-якої винагороди. А якщо не особисто вам, то віднесе їх у стіл знахідок, який діє у дозвільній системі на вулиці Словацького у Рівному .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також