Не потрібен нам берег турецький…

2151 0

Ми у соцмережах:

Не потрібен нам берег турецький…

Традиційно серпень — період підготовки команд з ігрових видів спорту до нового сезону, який зазвичай стартує у вересні-жовтні. Представники Рівного, готуючись до майбутнього чемпіонату, віддали перевагу зборам на рідній землі, причому не так від патріотизму, як від скромного бюджету. За маршрутом Іллічівськ-Мирогоща проїхали волейболістки «Регіни-АРТ», у тій же Мирогощі у ці дні готуються і баскетболісти «Пульсара», попередньо завершивши збір у Шацьку. МФК «Рівне» поки що активну підготовку не розпочав, втім, і він міняти рідні каштани на екзотичні пальми наміру не має.

«Регіна»: розпочала в Іллічівську, продовжує у Мирогощі Волейболістки «Регіни» з 18 по 31 липня до нового чемпіонату серед команд вищої ліги готувалися на Одещині — в Іллічівську. Зараз вони тренуються на Дубенщині, у селі Мирогоща на базі тамтешнього аграрного коледжу. До Рівного «Регіна» повернеться 23 серпня. А вже 6 вересня на команду очікує перший етап Кубка України. Дата початку чемпіонату поки що невідома, орієнтовно це кінець вересня. Щодо кадрових змін, то залишила колектив Катерина Зосименко, яка готується стати матір’ю. Поповнення — з юних місцевих вихованок. За словами головного тренера «Регіни» Валерія Пархоменка, нині команда наполовину сформована з дівчат 1990-1991 р.н. Стартовий склад тренер має намір визначити в товариських зустрічах, щоправда, коли, де і з ким гратиме «Регіна» — він поки що не знає.

Переверзій у «Пульсарі» старший, Шемосюк — головний Баскетболісти «Пульсара» минулого тижня завершили свій перший тренувальний збір. Проходив він традиційно у Шацьку. Лише день у Рівному, і команда вирушила до Мирогощі у гості до «Регіни». Новачків у команді чотири — киянин Святослав Крилов, криворожанин Кирило Ашурков, рівнянин Вадим Коваль та Сергій Мякінін з Южного. Саме на останнього у наставників найбільші надії. Зріст гравця — 205-206 см, гратиме він на позиції 4-5-го номера. Немає у команді Андрія Артимовича, з яким клуб не продовжив контракт. Також відсутній Дмитро Дятловський, який у складі студентської збірної України виступав на Всесвітній універсіаді в Таїланді. У Мирогощі «Пульсар» пробуде 10 днів, після чого одразу вирушить до Мінська на міжнародний турнір, участь в якому братимуть клуби з Білорусії, Литви та Казахстану. У складі тренерського штабу рівнян між тим відбулися деякі перестановки. Сергій Шемосюк став головним тренером клубу БК-93. До клубу ж нині входить чотири команди: 1994 р.н. — тренер Анатолій Колот, 1992 — тренери Ігор Поліщук та Олег Єфімчук, фарм-клуб — тренер Ігор Кісліцин, а також команда суперліги «Пульсар», її старшим тренером став Михайло Переверзій. — Федерація баскетболу від клубів суперліги вимагає подібної структури, — говорить Сергій Шемосюк. — Не думаю, що це особливо вплине на результат, але на якість роботи має вплинути.

МФК «Рівне» поки що «бігає» Міні-футбольний клуб «Рівне» поки що офіційно підготовку до сезону ще не розпочав. За словами головного тренера команди Юрія Баховського, тричі на тиждень гравці збираються разом і «бігають». Стартує підготовка міні-футболістів 27 серпня. Тренуватиметься команда, зважаючи на скрутний економічний стан, у Рівному. Одним з головних етапів підготовки має стати турнір, який запланований у нашому місті на 7-8 вересня. Вже є домовленість зі столичним «Уніспортом» та львівським «Кардиналом». Хто буде четвертим його учасником, невідомо, поки що обирають між колективами Борисполя та Іллічівська. Цього ж дня, 8 вересня, у Києві пройде нарада, на якій визначать, яким буде наступний сезон у першій лізі. — У міжсезоння наших гравців закидали пропозиціями про перехід, — говорить Юрій Баховський, — втім, усі залишаються. Від команд вищої ліги навіть були пропозиції стати їх фарм-клубом. Але у нас інші цілі, ми самі хочемо вийти до вищої ліги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також