«Не продавайте землю, бо на Північному уже авто ставити ніде», — рівняни прийшли до депутатів

645 0

Ми у соцмережах:

«Не продавайте землю, бо на Північному уже авто ставити ніде», — рівняни прийшли до депутатів

Поки міська влада шукає перспективні ділянки у Рівному під майбутні платні парковки, частина автовласників шукає спосіб, як зберегти за собою місця для автомобілів, якими користуються роками. Нещодавно десятки рівнян прийшли на сесію міськради і вимагали не продавати з аукціону 1,92 га землі на вулиці Будівельників, де стоять їхні гаражі. Люди підозрюють, що ця ділянка уже приглянулася якомусь забудовнику. Звідси — й аукціон.

Роман Кравчук, директор гаражного кооперативу «Північ-Авто»:

— Просимо надати цю ділянку нам, кооперативу «Північ-Авто», для обслуговування — щоб ми облаштували це місце. Загалом у нас там — понад 100 гаражів. А серед нас — більше десяти військових, які зараз захищають Україну і фізично не можуть забрати свої гаражі, як того вимагає мунварта. Також є більше десяти людей з інвалідністю 1–3 груп і понад 40 пенсіонерів.

Наша ділянка знаходиться біля Шпанівського поля. Я розумію, що там 1,92 гектара. Але на Північному втомобілів багато, ставити уже немає де. А тут є місце, щоб розширити цей майданчик: могли би надати просто неба 150–200 паркомісць, а по колу поставити ще 50 гаражів. Бо якщо забрати в людей цю стоянку, то уявіть, скільки всіх цих автомобілів по дворах «розпорошиться»!

Можливо, ця земля комусь сподобалася і її комусь пообіцяли? Бо чомусь за рік ділянці зробили кадастровий номер і виставили на аукціон за 3,7 млн гривень — просто з людьми, з нашими гаражами. Як ми зможемо тягатися в аукціонах, якщо там буде великий забудовник?!

Олеся Смоловик, керівниця управління комунальною власністю:

— Аукціон мав відбутися 15 січня, однак ми отримали перевірену інформацію, що на вказаній ділянці є споруди. Після перевірки нас поінформувала муніципальна варта про те, що там розташовані 103 тимчасові споруди, які встановлено з порушенням норм чинного законодавства. Для того, щоб мати право користуватися цією територією, власники гаражів повинні були укласти з містом договір оренди або купити землю.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також