Чоловік не проїхав повз сміття у лісі та отримав за це премію міського голови

5285 0

Ми у соцмережах:

Чоловік не проїхав повз сміття у лісі та отримав за це премію міського голови

Олексій Скрипчинський з Радивлова, коли виявив на в’їзді у немирівський ліс кимось поспіхом вивезений будівельний мотлох, і не погидував оглянути вміст мішків та пакетів. Там швидко знайшлися і потрібні докази – необережно викинуті разом із іншими побутовими відходами магазинні чеки та квитанції за поштовий переказ. А на папері, як мовиться, чорним по білому: порушник закону власною персоною! Точніше – його паспортні дані і навіть номер мобільного…

Сурми Радзивілів повідомляє, маючи прямі докази щодо винуватця, який випорожнив домашній смітник в лісі посеред сосен, чоловік з’явився у міській раді. Задля цього каже, довелось внести корективи у власний робочий день. Але ж такий крок не терпів відкладання у довгий ящик. Справі треба надати якомога ширшого розголосу, певен радивилівець, завбачливо подбавши і про серію підтверджуючих фото. Досить закривати очі на хамство таких невігласів, які жорстко ігнорують писані правила й закони, творячи сміттєву вакханалію на вулицях та окраїнах міста, в лісах та найближчих прилісках. Через це потерпаємо всі ми, але от до рішучих дій чомусь вдаються одиниці.

- Ця людина, прізвище і навіть телефонний номер якої ось тут, на підтверджуючих документах, повинна відповісти за скоєне, - коментує пан Скрипчинський. Скинути будівельні відходи за першим-ліпшим поворотом в лісі це низько і негідно. В нашому місті вже давно налагоджений вивіз сміття з приватного сектору. Щотижня біля кожного двору зупиняється машина з причепом: що і кому заважає цивілізовано вирішити питання з побутовими відходами? - цілком слушно добирає аргумент стосовно тих, хто створює ось такі стихійні сміттєзвалище в лісах та придорожніх смугах.

Солідарний з цим баченням громадського активіста і Радивилівський міський голова Микола Карапетян:

- Ще до 2002-го року, коли в місті жодним чином не був налагоджений механізм збору та вивезення твердих побутових відходів від населення, це і справді було проблемою, яка категорично не влаштовувала громадськість і потребувала негайного вирішення. Нині ж, коли на вулицях Радивилова щодня працюють прибиральники, і організовано систему збору сміття, спецтехніка виїздить за графіком, такі ось ганебні випадки неприпустимі.

Про те, що ще два роки тому міським головою було запроваджено одну вельми цікаву ініціативу – преміювати сміливців, що мають імунітет до вірусу байдужості і готові повідомляти у міську раду про виявлені випадки вандалізму та сміттєвої вакханалії, Олексій Скрипчинський не знав. А тому справжньою несподіванкою для нього стало вручення міським головою  тієї самої премії - за те, що не просто не проїхав повз сміття в лісі, а що втрутився у одну із найгостріших проблем сьогодення. Більшість замість пошуків «речових доказів» в смітті, максимум - виклала б чергову гнівну фотосесію у соцмережах. Для подальшого «стрясання повітря», не далі того.

у цій ситуації розв’язка буде безкомпромісною: порушника правил благоустрою чекає адміністративний протокол та подальший розгляд справи на засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті Радивилівської міської ради.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також