Не пропустіть: сьогодні і завтра вночі падатимуть зорі

2064 0

Ми у соцмережах:

Не пропустіть: сьогодні і завтра вночі падатимуть зорі

Сьогодні відбулося останнє літнє затемнення, яке завершило коридор затемнень.

Часткове сонячне затемнення почалося сьогодні об 11.47 за київським часом. Воно тривало близько двох годин. За цей час Місяць пройшов між Землею та Сонцем, при цьому відкинув масивну тінь на планету.

Затемнення було видно на півночі Північної Америки, в Гренландії, Північній Європі (Ісландія, Великобританія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія і Латвія), у Китаї, Монголії та східній частині Казахстану.

А от наймасштабніший зорепад року жителям України буде видно у всій його красі. Персеїди - метеорний потік, який йде з боку сузір'я Персея і буквально являє собою "дощ із зірок" - метеорів, які проносяться небом зі швидкістю до 59 км/сек.

Пік зорепаду у 2018 році очікується в ніч з 11 на 12 серпня та з 12 на 13 серпня, найбільш інтенсивний потік пройде 13 серпня після півночі.

Згідно з попередніми оцінками вчених, щільність його буде помірною: 60-70 метеорів на годину. Незважаючи на значні цифри, потік дійсно буде помірним, адже, наприклад, у 2016 році експерти зафіксували показники в діапазоні 150 - 200 метеорів на годину. Рекорд по щільності був зафіксований в 1993 році, тоді показник зупинився на позначці у 500 метеорів на годину, повідомляє Intvua.com. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також