Не ризикнули вступити у «револьверний фонд»

804 0

Ми у соцмережах:

Не ризикнули вступити у «револьверний фонд»

Ви вносите кошти до фонду, а звідти уже комісія по заявках видає гроші для ОСББ. Ті витрачають їх на нагальні потреби, а потім повертають гроші, — за таким принципом Рівне заохочували зробити перший внесок до револьверного фонду при асоціації «Енергоефективні міста України». Ідею обстоював міський депутат Святослав Клічук. Однак підтримки у його колег вона не знайшла — навпаки.

Приєднатися до фонду чи ні — остаточно мали вирішити на минулій сесії міськради. І таки не наважилися. Бо надто ризиковано — вирішили чиновники. Чому б тоді місту просто не створити власний фонд і самим ним розпоряджатися, а не віддавати 2–5 мільйонів у чужі руки?

Віктор Шульга, начальник міського управління бюджету і фінансів:

— Судячи з механізму, що пропонується, він повноцінно працювати не зможе. Показує досвід тих міст, куди ми телефонували — не можуть проплатити такі програми через казначейство. Можливо, варто доопрацювати?

Артем Ганущак, заступник міського голови Рівного:

— Зараз у цьому фонді лише 9 міст з усієї України, в жодному немає понад 200 тисяч населення і серед них немає жодного обласного центру. Ми зв’язалися з тими містами, які впровадили більш дієвий механізм. Револьверний фонд потрібен, і ми його зробимо. Але треба, щоб це було або на базі нашої асоціації, або на базі нашого комунального підприємства. У межах Рівненської громади, щоб ми чітко і прозоро відслідковували передачі і витрати. Максимально залучити до цього процесу ОСББ. Ми працюємо над цим проєктом, як буде готовий — доповімо.

Святослав Клічук, міський депутат:

— Київ, наприклад, створює свою комунальну установу, але при таких сумах ще треба створити робочі місця, найняти працівників. А ми віддаємо безкоштовно на адміністрування ту суму, вона поворотна. Спеціалісти кажуть, що все працює. От з Рівненської області зараз Костопіль почав працювати. Але якщо так — тоді справді краще відкладемо, ніж зараз одразу «зарубаємо».

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також