Зварену картоплю, яка зберігалася в холодильнику, краще вживати охолоджену — навіть протягом 1–2 днів після готування.
Страви з яєць найкорисніше їсти свіжоприготовленими. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.
Залишки грибів не слід підігрівати повторно, з’їдайте холодними і не зберігайте більше доби.
Курка містить велику кількість білків. На думку вчених, високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно — це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник було прибрано залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їди, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, — але не розігрівати.
Буряк токсичним при нагріванні робить високий рівень природних нітратів. Приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим.





