При правильному її вживанні може позитивно вплинути на організм, а все завдяки комплексу біологічно активних речовин.
Доводити користь червоної цибулі немає потреби. Науково підтверджено її імуномодулюючі, бактерицидні та антигрибкові властивості, а також властивості, що запобігають відкладенню холестерину на стінках судин, утворенню тромбів та багато іншого. У складі цієї цибулі є аскорбінова кислота, вітамін А, всі вітаміни групи В і навіть вітамін РР. А ще вона багата залізом, хромом, фосфором, магнієм, натрієм і навіть сіркою.
Але говорити про її користь можна лише при правильному використанні. Помилка кулінарів полягає в тому, що на відміну від білої цибулі, яка при короткій термічній обробці стає тільки кориснішою, червона втрачає частину своїх корисних якостей і стає не такою смачною.
Так, її можна класти в борщ, смажити з м’ясом, рибою та грибами, маринувати та інше. Але дієтологи, а разом з ними і справжні гурмани знають, що по-справжньому вона розкривається лише у сирому вигляді. Саме тому червону цибулю рекомендується додавати в овочеві салати або просто вживати сирою.