Не сплатив вчасно мамі вбитого грошей, тепер сплатить інфляційні втрати

1306 0

Ми у соцмережах:

Не сплатив вчасно мамі вбитого грошей, тепер сплатить інфляційні втрати

Майже 114 тисяч гривень інфляційних втрат й три відсотки річних доведеться сплатити Ігорю Біляку, бо неналежно виконував рішення суду. У 2011 році суд апеляційної інстанції стягнув з обвинуваченого в умисному вбивстві в рахунок відшкодування моральної шкоди потерпілій 100 000 гривень. До 2018 року боржник спромігся сплатити неповних 5 000 гривень.

Артем ріс без батька. Займався танцями, ходив на плавання, мріяв стати юристом. Сам вступив до училища на оператора. А в той фатальний вечір 2008 року 16-річний юнак взяв гітару і пішов до друзів, які зібрались біля памятника волинським чехам. Пізніше до їх компанії підійшов знайомий – 17-річний Ігор Біляк, який навчався в Острозькому військовому ліцеї-інтернаті. Конфлікт між виник через те, що друг Артема назвав ліцеїста на прізвище, а не по імені. Той образився, відвів свого «кривдника»  на розборки. Артем тоді заступився за свого товариша, і ліцеїст встромив йому у серце  ножа-«метелика». За  кілька хвилин Артем помер на очах у друзів. Злочинця міліція затримала і порушила кримінальну справу. Він визнав свою провину і сказав, що ніж йому подарували друзі .

 

У червні 2010 року за умисне  вбивство Артема Ігоря Біляка було засуджено до 9 років позбавлення волі. Мати загиблого сина заявила цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Рішенням Апеляційного суду Рівненської області у липні 2011 року на користь потерпілої в рахунок відшкодування матеріальної шкоди стягнуто 9060,80 гривень, в рахунок моральної — 100 000 гривень.

Оскільки засуджений Ігор Біляк не виконував рішення суду майже 7 років, мама вбитого юнака звернулася з позовом про стягнення з відповідачів інфляційних втрат та трьох процентів річних загальною сумою 196 800, 35 гривень. Але у червні 2018 року місцевий суд позивачці у задоволенні позову відмовив, отож жінка оскаржила  рішення суду першої інстанції.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що скаргу рівнянки задоволено частково.  Ігор, допустивши неналежне виконання рішення суду та маючи на січень 2018 року заборгованість у розмірі 95318,07 гривень, згідно з постановою Рівненського апеляційного суду зобов’язаний на користь мами вбитого Артема сплатити тепер 113 996,11 гривень інфляційних втрат та три відсотки річних.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також