"Не ти, а Ви": депутат на сесії посварився з Муляренком

2597 0

Ми у соцмережах:

Обласні депутати з суперечки розпочали розгляд питання про скасування рішення облради про виділення на потреби депутатів 25% від перевиконання надходжень до обласного бюджету.

Ініціатор рішення про 25% Володимир Ковальчук вийшов до трибуни і заявив, що обласна рада перетворюється на "філію", маючи на увазі філію ОДА. Заявив також, що голова ОДА Олексій Муляренко "переломує депутатів через коліно".

Ковальчук вимагав, щоб обласні депутати не голосували за скасування рішення, оскільки ОДА і так подала до суду. Мовляв, якщо суд визнає, що рішення було незаконним, то тоді лише його скасувати.

Олексій Муляренко відповів, що це Володимир Ковальчук тисне на депутатів своїми дописами у Facebook. Додав, що позов заберуть з суду, якщо рада проголосує за скасування липневого рішення про 25%.

Апелюючи до Володимира Ковальчука, пан Муляренко звертався до депутата на ти. Володимир Ковальчук роздратовано повторював: "Не ти, а ви".

До дискусії приєдналися й інші депутати. Так, радикал Андрій Сайчук зазначив, що 25% - невелика сума, а тому потрібно збільшити її до 75%. За таку поправку депутати, втім, не проголосували.

Проте не вистачило голосів і за скасування рішення. Було тільки 30 "за". Хоча директорка обласного департаменту фінансів Лідія Біляк зазначала, що витрачання коштів перевиконання бюджету на потреби депутатів суперечить чинному законодавству.

Підтримали радикала Ковальчука батьківщинівці. Голова фракції Микола Кучерук заявив, що оскільки суд призупинив виконання рішення про 25%, то нічого страшного не буде, якщо дочекатися на висновок суду і не скасовувати рішення сьогодні.

Зазначимо, що голосування показало: в облраді знову змінилася більшість.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також