Які продукти не варто купувати в супермаркетах

2750 0

Ми у соцмережах:

Які продукти не варто купувати в супермаркетах

Щоб зберегти здоров’я та гроші, не варто купувати в супермаркетах деякі продукти, адже не всі вони є корисними.

Ароматизовані коктейлі та йогурти. Зазвичай у них дуже багато цукру і корисності в них майже немає. Уважно читайте склад таких продуктів, щоб переконатися, що білка в них більше, ніж цукру.

Цукерки. Навіть не зупиняйтесь біля стійки з цукерками. Це заощадить вам купу грошей і збереже здоров’я.

Ковбаси та сир в нарізках. У них дуже велика кількість натрію, до 30% від рекомендованої добової норми. Також у таких продуктах багато насичених жирів, і клітковини зовсім немає.

Готові коктейлі. Будь-які коктейлі самі по собі не дуже корисні напої, а готові, які продають в магазинах, — це просто цукрові бомби уповільненої дії.

Продукти з трансжирами. Частково гідровані олії або трансжири є штучним типом насичених жирів, які в невеликих кількостях містяться у м’ясних, молочних продуктах, а також в оліях. У великій кількості трансжири містяться в багатьох спеціях, маргарині, вершках. Вживаючи їх, ви збільшуєте ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Пакетовані соки. Вони зовсім не корисні, оскільки містять велику кількість концентрованого цукру. Можна замінити соки на фрукти, в яких багато клітковини, антиоксидантів, вітамінів і мінералів.

Готові салати. Такі салати заправляють соусом, в якому багато натрію, цукру і трансжирів. Але найбільша проблема — у кількості цього соусу. В нормальному салаті його повинно бути зовсім небагато, не більше однієї столової ложки на порцію.

Чай або кава у пляшках. У них стільки ж цукру, скільки в газованій воді. Уважно читайте склад напоїв і беріть ті, в яких кількість цукру майже нульова. А краще — готуйте їх вдома та беріть з собою в термосі.

Безглютенові продукти. Вони корисні тільки для тих, хто страждає на непереносимість глютену. Для всіх інших обирайте випічку з цільнозернового борошна.

Морозиво для веганів. Відсутність коров’ячого молока ще не означає, що такий продукт корисний. Морозиво з кокосового молока також може містити трансжири та цукор. Якщо у вас непереносимість лактози, то краще купити морозиво на соєвому або мигдалевому молоці — там склад більш корисний.

Знежирені продукти. Знежирені арахісова олія, йогурт, сири містять цукру більше, ніж їхні аналоги з нормальною жирністю. Виробники просто замінюють добавки на інші, щоб посилити смак продуктів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також