Не відсторонили: суд залишив підозрювану в хабарництві на посаді в ДФС Рівненщини

2303 0

Ми у соцмережах:

Не відсторонили: суд залишив підозрювану в хабарництві на посаді в ДФС Рівненщини

Рівненський міський суд не відсторонив від посади начальницю відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв і тютюнових виробів управління ДФС області Руслану Мичку. Прокурор військової прокуратури Західного регіону Костянтин Медиченко таким відстороненням пропонував уникнути її можливого впливу на підлеглих, які є свідками.

Руслана Мичка заперечила та сказала, що не має такого впливу, адже в рамках реорганізації Державної фіскальної служби працівників перевели на роботу до Державної податкової служби, повідомляє Суспільне. Вона лишилася на старій посаді, яку до того ж прокурор у клопотанні вказав неточно. Зрештою, суддя Євген Сидорук відхилив звернення. Руслана Мичка вже була відсторонена від посади на час досудового розслідування з травня до вересня цього року.

Прокурор Костянтин Медиченко:

– Оскільки обвинувачена Мичка обвинувачується у вчиненні тяжкого корупційного кримінального правопорушення, на даний момент ризики, які існували, не перестали існувати. Тому, Ваша честь, прошу клопотання задовольнити та відсторонити обвинувачену Мичку строком на два місяці, починаючи з дати винесення ухвали.

Обвинувачена Руслана Мичка:

– Ніяких кримінальних правопорушень, протиправної поведінки і тиску на свідків мною не вчинялося і не могло вчинятися. Крім того, мені 15.11.19 року було вручено попередження про наступне вивільнення, і дане попередження шановний прокурор має.

Нагадаємо, представники Державного бюро розслідувань затримали Руслану Мичку 8-го травня за підозрою в отриманні хабара. Це трапилося в її автомобілі на вулиці Відінській. Коментувати ситуацію на місці посадовиця не стала. Речниця ДБР Анжеліка Іванова тоді повідомила, що посадовия буцімто вимагала та отримала від приватного підприємця 500 доларів США. За ці кошти податківиця нібито обіцяла забезпечити магазину та кальян-бару відсутність перевірок та можливість працювати без ліцензії, розповіла Анжеліка Іванова. 

Читайте також: Рівненська податківиця вийшла з СІЗО за 96 тисяч гривень


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також