Зазвичай кавунова шкірка потрапляє в сміттєвий кошик. Але виявляється, що вона більш корисна, ніж сам кавун.
Так, вона не зовсім смачна, але зате багата вітамінами А, В6, С і мінералами, такими як калій, цинк і магній. Це чудове джерело антиоксиданту лікопіну. Також кавунова шкірка містить цитрулін. Ця амінокислота підтримує сильними й здоровими м'язи. А волокна в кавуновій шкірці сприяють зниженню ваги. Також цитрулін заспокоює нерви і допомагає в лікуванні тривожності. В кавуновій шкірці міститься багато води, що робить її прекрасним сечогінним засобом. Крім того, кавунова шкірка є ефективним підсилювачем імунітету. Вона добре поєднується з тунцем та індичкою в салатах.