Не виливайте сироватку з моцарели

Моцарела — один із найпопулярніших сирів, який додають до салатів, піци та лазаньї. Але що ви робите з рідиною, в якій плавають апетитні білі кульки?

1 хв. читання

Ця рідина насправді є сироваткою, що утворюється під час виробництва сиру. І хоча сама моцарела забирає основну частину корисних елементів, у воді з-під неї залишається чимало цінного. Рідина, в якій зберігається сир, багата на: білки та лактозу; мінеральні солі (калій, кальцій, натрій); вітаміни, переважно групи B.

Якщо сироватка свіжа, її можна просто випити. Але є й інші способи як її використати.

Додайте її замість води чи молока до крем-супів або соусів на вершковій основі — це збагатить їхній смак.

Вона може стати маринадом для м’яса — пом’якшує м’ясні волокна, роблячи його ніжнішим.

Замініть нею частину рідини в рецепті хліба, піци чи солених пирогів — тісто набуде легкої кислинки та стане більш пухким.

Сироватку можна додати до смузі чи коктейлів — вона збагатить їх додатковою порцією білка та вітамінів.

Поділитися цією статтею