Не вірять, що семінарист міг повіситися

1884 0

Ми у соцмережах:

Не вірять, що семінарист міг повіситися

На території Успенського собору знайшли мертвим 18-річного Леоніда Кураєва з села Великий Житин Рівненського району, який був семінаристом Володимир-Волинської духовної семінарії. Він помер в ніч на 28 листопада. Напередодні Леонід попросив дівчину, з якою дружив, розбудити його вранці, бо збирався йти у лікарню. Повідомлення з текстом «Сонечко, прокидайся, тобі пора в лікарню» прийшло на телефон Леоніду, коли батьки з тілом сина поверталися на Рівненщину.

На території Успенського собору знайшли мертвим 18-річного Леоніда Кураєва з села Великий Житин Рівненського району, який був семінаристом Володимир-Волинської духовної семінарії. Він помер в ніч на 28 листопада. Напередодні Леонід попросив дівчину, з якою дружив, розбудити його вранці, бо збирався йти у лікарню. Повідомлення з текстом «Сонечко, прокидайся, тобі пора в лікарню» прийшло на телефон Леоніду, коли батьки з тілом сина поверталися на Рівненщину. — Серед колег-першокурсників він особливо не вирізнявся ані поведінкою, ані знаннями, тому для єпархії це був великий шок,— розповів керівник прес-служби Володимир-Волинської єпархії УПЦ Віктор Мартиненко.

 
Він також додав, що видимих причин скоєння самогубства у хлопця ніби не було. Крім того, як учень семінарії, юнак краще за інших знав про те, що самогубство — страшний гріх для християнина, однак вчинив його. Втім, ні односельчани, ні батьки юнака, ні його духовний наставник протоієрей Ростислав не вірять, що юнак міг вчинити самогубство. Востаннє рідні бачили сина 21 листопада. Він зустрічався із своїм духовним наставником, взяв на зиму одежу та пообіцяв, що приїде із своїм другом додому на Різдвяні свята. Купив собі літературу та канцелярське приладдя. — Ніхто нам нічого у семінарії не сказав про обставини смерті сина, ніхто з керівників семінарії до нас не вийшов, — розповідає Лариса Кураєва, мама Леоніда. — Експерти лише сказали: «Забирайте тіло та їдьте». У сина на носі синець був, на пальчиках і на губах була кров. Люди, які наряджали сина, сказали, що в нього нога поломана. Я хочу знати всі обставини смерті сина.
 
Настоятель Свято-Михайлівської церкви села Великий Житин, протоієрей Ростислав розповів, що Леонід Кураєв був його першим вихованцем. Саме завдяки хлопцю і його батьки почали ходити до церкви. Священик каже, що в юнака завжди горіли очі, він був радісним, любив пожартувати, і причин для того, щоб зважитись на страшний гріх — самогубство у нього не було.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також