Не вказав номер телефону — субсидію автоматично не перерахують

1844 1

Ми у соцмережах:

Не вказав номер телефону — субсидію автоматично не перерахують

Якщо ви сумлінно платили за комунальні послуги протягом опалювального періоду і у ваших родинах не було суттєвих змін, субсидію на літній період вам би мали перерахувати автоматично. Проте цього не зроблять, якщо у вашій особовій справі відсутня одна деталь — номер мобільного телефону. Оскільки раніше контактів субсидіанта вимагали не всюди, у деяких районах під новий розрахунок субсидій підпадають майже всі родини.

Як повідомила начальниця міського управління праці та соціального захисту населення у Рівному Віра Мельник, для проведення перерахунку очікують на спеціальну програму, тому його на кінець минулого тижня ще й не починали. Черг у міському управлінні немає, оскільки у Рівному номер мобільного у всіх, хто претендував на субсидію, вимагали вказувати й раніше, а повну ідентифікацію домогосподарств субсидіантів провели ще торік.

Натомість у Костопільському управлінні соцзахисту утворилися черги: тут мають подати нові звернення на отримання субсидії практично 90% субсидіантів. Цього року протягом неопалювального періоду у районі мають провести ідентифікацію усіх домогосподарств, які отримують субсидію. Тож обов’язково мають подати наново документи з довідкою про склад сім’ї ті, хто раніше не вказав свій номер мобільного. Без цього автоматичний перерахунок не проведуть. Проте варто зазначити, що частина домогосподарств на літній період через незначні витрати на оплату комунальних послуг отримуватиме так звану нульову субсидію, тобто до опалювального сезону платитиме за компослуги самостійно.

Нагадаємо, субсидію на неопалювальний період розраховуватимуть на підставі доходів громадян, отриманих у 3?4 кварталах 2018 року. Борги за квітень не братимуть до уваги. Ті, у кого борги не лише за квітень, після їхнього погашення або укладення договору реструктуризації мають знову звертатися в управління соцзахисту із заявою та декларацією про доходи, якщо хочуть одержувати субсидію. Декларація про доходи тепер заповнюється за новими правилами, з якими можна ознайомитися на спеціалізованих сайтах або безпосередньо в управлінні соцзахисту.

До слова, програма житлових субсидій є найбільшою з усіх соціальних програм в Україні. У Польщі, приміром, де комунальні послуги дорожчі, ніж у нас, взагалі не існує такого поняття, як субсидія.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також