Не волосся, а солома! Причина — не тільки в «кінському хвості»

4 0

Ми у соцмережах:

Не волосся, а солома! Причина — не тільки в «кінському хвості»

Існує багато причин, чому волосся стає сухим, ламким та посіченим — і погодні умови, і неправильний догляд: часте сушіння феном, вико-ристання хімічних засобів (лакування та фарбування).

Єдиний дієвий спосіб виправити ситуацію — обстригти пошкоджену частину волосся. Адже косметичні засоби, наприклад, маски для волосся, живлять та зволожують його, допо-магають приховати посічені кінчики або запобігти подальшому розщепленню во-лосин, проте не відновлюють те, що вже було знищено.

Тож регулярно підстригайте кінчики волосся. Не мийте голову щодня — а якщо вже й миєте часто, користуйтеся лише кон-диціонером, без шампуню. Вибирайте натуральні шампуні, які не містять агресивних ком-понентів. Використовуйте кондиціонер після миття голови або використовуйте конди-ціонер, який не потребує змивання. Щоб розплутати довге волосся, ви-користовуйте гребінець з широкими зуб-цями. Зведіть до мінімуму процедури, які ушкоджують волосся, наприклад, фар-бування. Обмежте вплив тепла на волосся й користуйтеся термозахисним спреєм. Приймайте добавки, які зміцнюють волосся, такі як біотин і фолієва кислота.

Провокувати появу посічених кінчи-ків можуть і деякі зачіски, зокрема «кін-ський хвіст» та закручування волосся «у ґульку». Щоб запобігти ушкодженню во-лосся, не носіть ці зачіски часто й вико-ристовуйте м’які ґумки.

У жінок проблема з віком по-силюється. У період менопаузи, коли рівень естрогену падає, сальні зало-зи шкіри голови починають продукува-ти менше шкірного жиру. Волосся стає більш сухим і ламким.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також