Не все те дешево, що зі знижкою

3666 0

Ми у соцмережах:

Не все те дешево, що зі знижкою

Для любителів шопінгу розпочинаються щасливі часи — майже всюди проводяться розпродажі сезонних товарів, на яких можна придбати вподобану річ за цілком прийнятною ціною. Тож сьогодні, побувавши в основних торгових точках Рівного, розповімо про найвигідніші розпродажні пропозиції.

Великі знижки, маленька брехня Багато хто ставиться до розпродажів доволі скептично — на їхню думку, господарі різноманітного краму собі у збиток працювати не будуть, тож спочатку завищують ціни, а потім дещо їх знижують. Мушу сказати, що подібна думка має право на існування, більше того — особисто мені вдалося зловити одного з таких хитрих продавців, як то кажуть, за руку. Ще на початку літа в одному з відділів взуття на першому поверсі Будинку одягу мені сподобалися спортивні босоніжки, що коштували 320 гривень. Оскільки їхня ціна мені видалася дещо завищеною, я вирішила зачекати до кінця літа і придбати їх за нижчою, розпродажною ціною. Нещодавно, зайшовши до цього ж відділу, я побачила оптимістичне оголошення, яке стверджувало, що тут триває розпродаж із 20-відсотковою знижкою. Однак якщо ви думаєте, яке згадані мною босоніжки подешевшали, то помиляєтесь — на ціннику були зазначені все ті ж 320 гривень, щоправда, тепер вони були нібито розпродажною ціною, яка перекреслювала «стару» ціну 400 гривень. З огляду на цей повчальний, як на мене, досвід, під час розпродажів втрачати голову не варто і на «шалені» знижки зважати не дуже потрібно. Значно ефективніше порівняти остаточну ціну товару з її зовнішніми та якісними показниками — якщо ціна їм відповідає й справді є низькою, то купувати таку річ є сенс. Тим паче, що носити літню річ ви будете, як мінімум, через півроку.

Будинок одягу став надто дорогим Нині майже в кожному відділі Будинку одягу є оголошення про знижки — від 10 до 50 відсотків. Однак, незважаючи на це, більшість товарів, що розпродаються, назвати дешевими не можна. Загалом, колись Будинок одягу славився цілком демократичними цінами, проте після реконструкції орендна плата тут відчутно підвищилася, що призвело й до подорожчання всього, що тут продається. Тому зазначу лише ті розпродажні пропозиції, за якими речі можна дійсно назвати дешевими. На першому поверсі у відділі жіночого взуття триває розпродаж, за яким будь-яка пара літніх босоніжок чи туфель коштує 100 гривень, осінні чобітки — 140 гривень. Деякі моделі взуття можна придбати ще дешевше — наприклад, яскраво оранжеві босоніжки на тонких підборах коштують лише 35 гривень. Цілком можливо, що причиною такої невисокої ціни є їхній не дуже ходовий розмір — 35-й. Ще кілька пар туфель тут можна придбати за 65 гривень. На цьому ж поверсі у відділі спортивного одягу та взуття деякі літні кросівки та кеди подешевшали наполовину й більше — так, корейські кеди, на яких чомусь написано Italy, раніше коштували 210 гривень, нині — 98 грн. На другому поверсі є відділ жіночого одягу, в якому кілька десятків літніх футболок і кофтинок продають за однією ціною — 55 гривень, у відділі чоловічого одягу «Євро-Стиль» кілька моделей футболок можна придбати за 45-55 гривень.

Ранці — за 15 гривень, майки — за 8 Після реконструкції в Центральному універмазі одягу та взуття продається не так і багато — нині тут на першому та цокольному поверхах розташувався супермаркет «Еко-маркет», на третьому — магазин побутової техніки «Фокстрот». Тож взуття та одяг можна придбати лише у кількох відділах на другому поверсі. Як не дивно, але в порівнянні з Будинком одягу, розпродажні ціни тут відчутно нижчі. Наприклад, в одному з відділів жіночого одягу продають літні блузи та футболки за 25-35 гривень, в іншому є кілька стелажів, де всі речі коштують по 50 гривень. Традиційно відчутні знижки діють у відділі жіночого та чоловічого взуття — від 20 до 50% на ввесь літній асортимент. Крім того, зі знижкою 50% тут можна придбати й кілька моделей чоловічого демісезонного взуття — черевики, що раніше коштували 420 гривень, нині продають за 210 гривень. Однак найвигіднішою розпродажною пропозицією є, мабуть, шкільні ранці, котрі продають у відділі сумок-рюкзаків — ті, хто ще не придбав важливу амуніцію для школяра, нині можуть це зробити лише за 15 гривень, раніше турецькі ранці, до речі, з ортопедичною спинкою, коштували 20-25 гривень. За 25 гривень тут можна стати власником і літніх шльопанців для пляжу. В пошуках недорогих речей можна завітати й на другий поверх магазину «Обнова» — нині тут є стелажі, де всі речі коштують по 25, і навіть по 10 гривень. Щоправда, вибір не надто великий бо, за словами продавців, все найкраще вже розкупили. Врешті, в «Обнові» доволі гнучка цінова політика — якщо якась річ вам сподобалась, а її ціна не дуже, є сенс торгуватися за знижку. До того ж, різноманітні розпродажі проводяться тут постійно. Придбати недорого літні речі можна і в магазині, що розташований у підвалі приміщення готелю «Україна». Раніше тут був один магазин, де продавали дешеві нові джинси — по 55 гривень, нині поряд з’явився ще один магазин, де ціни такі ж невисокі. Наприклад, у найбільшому відділі жіночого одягу літні підліткові майки та футболки можна придбати від 8-10 гривень, середня ціна літніх блуз та кофтин — 30-40 гривень. Інші відділи цінами також не відлякують і в кожному з них нині також тривають розпродажі — з 20-відсотковою знижкою можна придбати навіть літню біжутерію, вибір якої тут доволі великий.

На ринках — найдешевше Однак найвигідніше придбати літні речі можна на ринках — там ціни найнижчі. Наприклад, на речовому ринку чоловічі футболки розпродають за ціною від семи гривень, сорочки з коротким рукавом, що раніше коштували 45 гривень, нині продають за 20 гривень. Знижена вартість жіночих футболок, майок, блуз та кофтин становить у середньому від 20 гривень — у багатьох кіосках відведені окремі стелажі та коробки, в яких всі літні речі коштують однаково. Якщо маєте час, то перебравши ці купки, ви напевне зможете знайти щось підходяще. Спідниці можна придбати від 10-15 гривень, літнє взуття розпродають у середньому від 50 гривень. Дорожчі літні речі також подешевшали на 10-15 гривень, врешті, на ринку прийнято торгуватися, тож цілком можливо, ви зможете отримати і більшу знижку. А ті, хто планує вирушити на море в оксамитовий сезон, можуть зі значними знижками придбати пляжні речі — шорти, кепки, шльопки, купальні костюми. Наприклад, жіночі купальники розпродають від 25-45 гривень, залежно від виробника, на дорожчі моделі надають знижки 10-20 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також