Індукційна плита — це тип варильної поверхні, в якій для нагрівання використовується індукційний струм. Зазвичай вона виготовляється з термостійкого загартованого керамічного скла, а для керування використовується сенсорна панель.
Індукційні плити стають дедалі популярнішими завдяки своїй ефективності та швидкості приготування їжі. Але не всі види посуду підходять для використання на таких плитах. Для склокерамічних панелей має бути спеціальне кухонне приладдя.
Індукційна поверхня працюватиме тоді, коли між нею та кухонним приладдям виникатиме індукція. Для цього фахівці радять використовувати посуд, який виготовлений з феромагнітних матеріалів, тобто тих, що добре магнітяться.
Чавунний посуд — цей матеріал рівномірно розподіляє та чудово утримує тепло й підходить для повільного приготування.
Неіржавіюча сталь — кухонне приладдя з цього матеріалу має чудову теплопровідність, для кращої ефективності обирайте посуд з магнітним дном.
Посуд з композитних матеріалів — виготовлений зі спеціальних сплавів, які добре проводять тепло і підходять для індукційних плит.
Алюмінієвий чи керамічний посуд можна використовувати для приготування на індукційній плиті лише за наявності феромагнітного дна на посуді.
Якщо ви використовуєте каструлі та сковороди з антипригарним покриттям, також обирайте моделі, що мають магнітне дно. Це дозволить уберегти їжу від прилипання та спростить приготування їжі.
Щоб визначити, чи підходить ваш посуд для індукційної плити, використайте магніт — піднесіть його до дна посуду: якщо магніт прилипає, то посуд підходить для індукційної плити. Зверніть увагу на матеріал — уникайте посуду з алюмінію, міді або скла, якщо вони не мають спеціального магнітного дна.
Якщо ви плануєте купувати нове кухонне приладдя, то проблем з вибором не буде, адже зараз майже весь посуд, що продається в магазинах, підходить для індукційних плит.