"Не залякувати, а роз`яснювати": коли почнеться друга хвиля коронавірусу

1025 0

Ми у соцмережах:

Експерти вважають, що друга хвиля коронавірусної інфекції ще не почалася.

 

Початок другої хвилі коронавірусу в Україні припаде на цю осінь, вважають експерти. Те, що відбувається зараз, фахівці називають продовженням першої хвилі.

На думку керівника Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрія Александріна, пік поширення інфекції ще не настав.

Точної дати початку другої хвилі коронавірусу немає, проте експерт упевнений, що суттєвий приріст кількості тих, хто заразився, почнеться з початку-середини листопада разом із сезонними респіраторними захворюваннями.

"Друга хвиля почне розвиватися з початку-середини листопада, коли прийде до нас паралельно і сезонний грип, і аденовірусна інфекція, і риновірусна інфекція — ті хвороби, які кожного року сезонно блискавично спалахують в Україні. Щорічно навіть за найсприятливішим прогнозом з приводу ГРЗ на них хворіють від 5 до 8 мільйонів громадян. У цьому році очікується ще більше, тому що у нас ситуація ускладнена коронавірусом", — сказав Андрій Александрін.

Головне в забезпеченні низьких показників заражуваності – систематичне інформування населення про те, як убезпечитися від інфекції.

Експерт наполягає на зміні інформаційної стратегії — "не залякувати, а роз'яснювати".

Також він назвав чотири простих правила, які стануть запорукою перемоги над епідемією:

Тверезо оцінювати ризики. Потрібно перестати бути толерантними, коли в нашому суспільстві прийнято, що хтось може прийти з простудними захворюваннями в закрите приміщення.

Частіше провітрювати приміщення.

Мити руки з милом, а якщо немає можливості - користуватися антисептиками.

Дотримуватися соціальної дистанції 2 метри.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також