Не змогла через суд зупинити перехід телевізійного мовлення на цифрове

1282 0

Ми у соцмережах:

Не змогла через суд зупинити перехід телевізійного мовлення на цифрове

Спроба Надії Мізюрко з Сарненщини зазнала фіаско, бо Рівненський апеляційний суд скасував ухвалу Сарненського районного суду від 30 серпня , якою було задоволено позов сарненчанки та визнано її право на отримання інформації через аналогове телевізійне мовлення, а не цифрове.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржили Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Кабінет Міністрів України, Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення й компанія Грізард Інвестментс Лімітед.

Нагадаємо, 1 вересня 2018 року в Україні припинено використання аналогового телевізійного мовлення внаслідок переходу до цифрового формату. Для забезпечення переходу Національна рада України з телебачення і радіомовлення здійснює відповідне технологічне переоснащення діючих каналів та мереж мовлення. Цей процес є складною і безповоротною дією, виправити яку або повернути у початковий стан є технічно неможливим. 

Надія Мізюрко мотивувала свій позов тим, що порушується її та інших осіб конституційне право на безперешкодне отримання інформації. У позовній заяві вона просила зупинити дію позиції 38 розділу І Плану використання радіочастотного ресурсу України, заборонити Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення приймати усі та будь-які рішення й інші юридично значимі акти, пов’язані з припиненням використання радіотехнології аналогове телевізійне мовлення.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ апеляційну скаргу компанії Грізард Інвестментс Лімітед залишив без задоволення. Апеляційні скарги Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Кабінету Міністрів України, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення задовольнив, повідомила прес-служба Рівненського апеляційного суду

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також