Небезпечні «цукрові» фрукти

2786 0

Ми у соцмережах:

Небезпечні «цукрові» фрукти

Деякі фрукти різко підвищують рівень цукру в крові. Дієтологи рекомендують знизити їхнє споживання або повністю забрати з раціону. До переліку «небезпечних» фруктів потрапили банани, диня, ананас і манго. Вживати їх варто з обережністю насамперед діабетикам.

Цукор, який ми вживаємо разом з продуктами, забезпечує організм енергією. Виключати повністю солодкі продукти з раціону не можна, вважають медики. Однак цукор повинен бути корисним. Наприклад, від солодкого тістечка краще відмовитися на користь яблука, меду або інжиру.

Деякі продукти можуть різко збільшувати рівень глюкози, що небезпечно для хворих на діабет, оскільки їхній організм не здатний засвоювати інсулін, що виробляється. До таких продуктів дієтологи відносять банани, диню, ананас і манго. Фруктози в них занадто багато для діабетиків.

Навіть здоровим людям не варто вживати ці фрукти натщесерце або в надмірній кількості. Краще замінити їх на більш безпечні груші, яблука або ягоди.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також