Небезпечно навіть на заході України – США просять своїх громадян виїхати

4992 0

Ми у соцмережах:

Небезпечно навіть на заході України – США просять своїх громадян виїхати

У четвер посольство Сполучених Штатів Америки звернулося до своїх громадян з проханням не їхати на територію України, а також негайно покинути її, якщо досі не зробили цього.

 Схожа заява була оприлюднена перед нападом Росії 24 лютого.

«Ситуація з безпекою по всій Україні залишається непередбачуваною через регулярні військові атаки Росії, активні бойові дії та невизначені умови безпеки. Посольство США закликає американців не вʼїжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно покинути країну, використовуючи приватні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно», — йдеться в повідомленні.

Також у посольстві просять американців уникати масових зібрань та організованих заходів, оскільки вони можуть стати мішенню для російських військових у будь-якій точці України, включаючи західні регіони.

Крім того, в американському дипломатичному відомстві опублікували інструкцію на випадок ракетного обстрілу:

- якщо ви чуєте гучний вибух або вмикаються сирени, негайно шукайте укриття;

- якщо ви в будинку або будівлі, перейдіть на найнижчий рівень конструкції з найменшою кількістю зовнішніх стін і вікон;

- якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно шукайте укриття в міцній конструкції; якщо це неможливо, ляжте і закрийте голову руками;

- майте на увазі, що навіть перехоплена ракета несе ризик поранення уламками;

- після обстрілу тримайтеся подалі від будь-яких уламків і стежте за офіційними вказівками в основних новинних агентствах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також