Небо Рівненщини боронять нацгвардійці

2263 0

Ми у соцмережах:

Небо Рівненщини боронять нацгвардійці

Мобільні групи Національної гвардії України забезпечують протиповітряну оборону на Рівненщині, прикриваючи північний кордон України й повітряний простір регіону.

Гвардійці розповідають, що для ефективного враження ворожих повітряних цілей необхідні три базові речі: професійність особового складу, мобільність і швидкість реагування вогневої групи, а також наявність різного виду якісного озброєння.

- Ми чергуємо щодня 24/7. Виїжджаємо по першій команді й моніторимо небо, – говорить командир відділення на псевдо Бєс, – часто ми проводимо на позиціях цілу ніч. У повній бойовій готовності спостерігаємо за небом, аби нічого не прилетіло.

Мобільні вогневі групи гвардійців використовують різноманітне озброєння, зокрема, великокаліберні кулемети та переносні зенітно-ракетні комплекси.

- Досвід показує, що дуже добре працювати на ЗУ-23, – продовжує розповідати нагцвардієць. – Її переваги в тому, що вона на далекій відстані знищує цілі й по прицілу можна краще визначити випередження об’єкта. Ця зброя якісно себе зарекомендувала. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також