Найменша дитина, яка народилася у Рівному, важила 520 грамів

2651 0

Ми у соцмережах:

Найменша дитина, яка народилася у Рівному, важила 520 грамів

Щороку в Рівненському обласному перинатальному центрі народжується майже 400 недоношених діток, які народилися раніше 37 тижня вагітності. Кожного року 17 листопада в світі відзначають день таких дітей.

Лікарка обласного перинатального центру Оксана Новікова розповіла, що найменша дитина, яка народилася у Рівненському перинатальному центрі, важила 520 грамів. Проте через те, що дитина народилася на 22 тижні вагітності, коли ще не всі органи повністю сформовані, зараз має вади. Недоношеним дітям потрібна тривала реабілітація.

Однією з найстарших серед дітей, які народилися недоношеними, є 20-рівнянка, яка працює в модельному агентстві:

– Дівчинка народилася з вагою 900 грамів. Ми не мали потрібної апаратури, у дівчинки були ускладнення, але якось її виходити. Батьки активно займалися реабілітацією дівчинки. Вона виросла, спочатку займалася плаванням, потім пішла в модельне агентство. Зараз вона працює у Києві, – Оксана Новікова.

Сьогодні в обласному перинатальному центрі зібралися батьки недоношених малюків, які поділилися своїми історіями. Так, Ігор Потеруха розповів, що син Кирило народився 1,5 роки тому на 29 тижні вагітності з вагою 580 грамів:

– Свого часу лікарі робили все можливе. Сьогодні він повністю здоровий, йому нічого не загрожує, він добре розвивається.

А донька Наталії Орел - Анастасія народилася чотири роки тому з вагою 900 грамів. Жінка розповіла:

– Коли нам сказали, що треба час, то я подумала, що лікарка несповна розуму. Я не розуміла, як можна підняти дитину часом, коли кожна хвилина була тяжкою. Зараз я можу сказати, що час – це все. Треба вірити в лікарів та слухати, що вони говорять.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також