«Некопійчане» питання

2844 0

Ми у соцмережах:

 «Некопійчане» питання

Чотири місяці тому директор облводоканалу Володимир Хомко переконав облраду збільшити тарифи на водопостачання на 52 копійки за кубометр. Тепер шукає аргументи на користь чергового подорожчання води Ніна Весельська, яка місяць тому, пішовши на пенсію з посади начальника обласного управління ЖКГ, почала працювати заступником директора «Рівнеоблводоканалу». Ніна Весельська просить менше — збільшити тариф на 26 копійок, однак серед депутатів одностайності в підтриманні цієї пропозиції немає.

Ніна Весельська наводить такі аргументи: — Електроенергія подорожчала на дев’ятнадцять відсотків, зросла мінімальна заробітна плата, зросли податки, — переконує заступник директора «Рівнеоблводоканалу» Ніна Весельська. — В результаті собівартість води зросла, і ми змушені піднімати тарифи. До того ж ми не чіпаємо ціну на водовідведення, а також не збільшуємо тарифи на водопостачання для бюджетних установ та підприємств — лише для населення. Віктор Вдовиченко, голова постійної комісії з правових питань та гласності, висловлює позицію не згодних з подорожчанням води депутатів: — Не час сьогодні піднімати ціну на воду. В умовах кризи це лише посилить соціальну напругу в суспільстві. Треба перечекати хоча б три місяці... Степан Жданюк у відповідь заперечує: — Двадцать шість копійок — це невеликі гроші для будь-якої людини. А в деяких селах ціна зросте лише на 12 копійок. У середньому для однієї людини це подорожчання становитиме близько двох гривень на місяць. Хіба це позначиться на його гаманці? Крапку в суперечках буде поставлено на сесії облради, яка відбудеться 23 січня. Тоді й стане відомо, чи платитимуть рівняни за новим тарифом — по 2 грн. 16 коп. за кубометр води. До речі, саме на цій сесії облради прийматимуть рішення про звільнення з посади директора облводоканалу Володимира Хомка. Рішення, звичайно, формальне — Хомко вже працює міським головою, однак за законом саме облрада приймає такі кадрові рішення. Хто керуватиме водоканалом замість п.Хомка, поки не ясно. Виконуючим обов’язки директора є головний інженер підприємства Тамара Воронцова. Тепер несподівано і, можливо, не просто так, з’явилась у водоканалі нова людина — Ніна Весельська, яка веде на підприємстві економічні питання. Однак не факт, що саме хтось із них буде призначений директором.

Довідка «РВ» Облводоканал пропонує для затвердження на сесії такі тарифи для населення: місто Рівне — 2,16 грн., селище Квасилів, села Корнинської, Білокриницької, Городищенської, Олександрійської сільрад — 2,16 грн., Гоща — 1,80 грн., деякі села Гощанського району — 1,08 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також