Нелегальні АЗС: виявити легше, ніж закрити

1448 1

Ми у соцмережах:

Нелегальні АЗС: виявити легше, ніж закрити

Минуло трохи більше місяця відтоді, як новопризначений голова ОДА Віталій Коваль почав виконувати президентське доручення — припинити діяльність нелегальних автозаправних станцій в області. Одразу ж створили координаційний центр і взялися за нелегалів.

Однак виявлення нелегальних автозаправок і їхня ліквідація — далеко не одне й те ж. Зі 136 закритих станцій демонтували лише 15, переважно тих, власники яких знайшлися і добровільно погодилися на це. Справи щодо інших в судах, а декотрі знову працюють.

Поліція Рівненщини тим часом звернулася за допомогою до Рівненської міської та обласної рад з проханням допомогти у боротьбі з нелегальними АЗС. Просять надати спецтехніку для вилучення цих будок та поміщення їх до рішення суду на спецмайданчик.

Лише за два дні у Рівному виявили чотири нелегальні заправки, дві з них — повторно. Як повідомляє відділ комунікації поліції Рівненщини, на працівника нелегальної АЗС на вулиці Гагаріна у Рівному поліцейські двічі складали адмінпротоколи. Поки суд розгляне їх, на нового працівника тієї ж будки, з якої заправляв авто, правоохоронці склали вже третій протокол. Дві такі ж АЗС виявили на вулиці Київській, одна з них була облаштована у мікроавтобусі. Чоловік заправляв рейсовий автобус безпосередньо з автомобіля Mercedes-Benz-Sprinter.

За півтора місяця поліцейські склали 34 адмінпротоколи. Суд розглянув менше половини. За дев’ятьма фактами власників оштрафували на загальну суму понад 70 тисяч гривень, два протоколи суд закрив.

— Демонтувати нелегальну АЗС ми можемо лише в законний спосіб, а це насправді довго, — коментує заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко. — Якщо власник сам не з’явиться, його треба шукати, якщо не знайдеться, ліквідовувати як безгосподарне майно, на це йдуть місяці. Позитивно вирішені питання хіба у тих випадках, де власники знайшлися і погодилися. Чи зможемо ми подолати цю проблему? Гадаю, що результату можна досягнути лише через великі штрафи, а головне — це невідворотність відповідальності.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також