Нелегально допомагав з заготівлею лісу: на Рівненщині чоловіка на смерть прибило деревом

16246 0

Ми у соцмережах:

Нелегально допомагав з заготівлею лісу: на Рівненщині чоловіка на смерть прибило деревом

Чоловіка, який нелегально допомагав із заготівлею лісу, на смерть прибило деревом у Рівненській області. Родичі кажуть, що його та інших селян забирав працювати лісник, а за роботу розраховувався дровами. Людей навіть не забезпечували касками. У поліції ж загибель чоловіка кваліфікують як нещасний випадок.

- Висіло дерево, його зачепили кіньми тягнути. Вітя нагнувся зрізати наступне дерево. Дерево, яке потягнули, травмувало йому голову, - розповів ТСН родич загиблого Андрій Собчук.

40-річний Віктор впав у кому. За кілька днів помер у лікарні. Дружина каже, що тут працював із іншими селянами, яких неофіційно наймали для заготівлі лісу. 

Щоб заробити на зиму дрова, кажуть, селяни й ходили на таку роботу, бо в селі підробіток знайти важко.

"Не було ніякої техніки безпеки створено для тих людей, абсолютно нічого", - говорить вдова Вікторія Онищук.

Після трагедії в поліції відкрили провадження з приміткою "нещасний випадок". Рідні покійного винуватять роботодавців.

"Це їхня вина. Наступного дня (лісник - ред.) знову поїхав, зігнав людей в ліс і на ті самі граблі наступав. Він мені дав таку відповідь: "А в нас план", - говорить Микола Онищук, батько загиблого.

Чи збирав майстер лісу на таку роботу селян - у лісгоспі, запевняють, не чули. Мовляв, заготівлею лісу не займаються. Це за договором роблять підприємці, які мають ліцензію. Вони і слідкують за безпекою офіційно найнятих працівників.

"Я таке не можу коментувати, тому що я не знаю, і це не входить до його обов'язків, майстра лісу. І всі розрахунки за виконані роботи ведуть підприємці згідно з актом виконаних робіт", - говорить головний інженер ДП "Дубенський лісгосп" Олександр Вознюк.

Однак у тому, що нелегально валили ліс за дрова, зізнаються й інші селяни.

"Ніхто й не знав, що тут працює якийсь підприємець із заготівлі лісу, тут завжди цим всім процесом керував лісник, який приїжджав і наймав людей", - говорить родич загиблого.

Ані майстер лісу, про якого говорять селяни, ані підприємець, що має слідкувати за роботою, - нині слухавки не беруть. Поліції вони розповіли, що начебто нікого нелегально не наймали. Це все перевірятимуть слідчі.

"Проводяться слідчі дії з встановлення додаткових можливих свідків, очевидців. Також на виконанні перебуває судово-медична експертиза", - зазначає т.в.о. керівника слідчого відділення Дубенського відділу поліції Андрій Єрмолаєв

У загиблого чоловіка лишилося двоє дітей. Нині його родина просить про одне: аби були покарані винні.

"Щоб більше такого не повторювалося, і щоб не гнали людей в ліс, як худобу, а були відповідні бригади лісові, і щоб не був такий безлад, який зараз є", - говорить батько загиблого.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також