Немає дозволу — знесуть

518 0

Ми у соцмережах:

Немає дозволу — знесуть

У Рівному хочуть впорядкувати розташування літніх майданчиків, бо зараз — хаотично і безсистемно

Не дають спокою міській владі відкриті майданчики біля міських кафе, перукарень та магазинів. Чиновники вважають, що стоять вони хаотично, а хто згоду на їхнє розміщення давав — незрозуміло. Тож на минулому засіданні виконкому проголосували за новий порядок. Документ на 14 сторінок визначає, де такі майданчики можна розміщати, як вони мають виглядати та як саме їх зноситимуть. Сюди віднесли все, що можна розмістити під тентами та на верандах: вуличні меблі, маркізи, парасолі, тимчасову огорожу, озеленення, сміттєві урни та навіть гірлянди. Погодження від міського управління архітектури діятиме рік, а надалі його потрібно знову продовжувати. Інакше — демонтаж.

Не виключено, що підприємцям ще й доведеться «дістати гаманці» — на утримання елементів благоустрою, тобто міських тротуарів, алей та іншого. Якою може бути плата — ще мають вирішити. Залежатиме вона від нормативної грошової оцінки землі.

Артем Ганущак, заступник міського голови Рівного:

— Архітектура пояснить, як отримувати цей дозвіл. Ті, хто його не отримав і встановив відкритий майданчик без дозвільної документації, є порушниками, і їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

В’ячеслав Качмар, в.о. начальника управління містобудування та архітектури:

— У першу чергу суб’єкти господарювання мають звернутися до управління архітектури, будемо розглядати, чи майданчик, наприклад, встановлений не на мережах. Далі будуть звертатися до департаменту інфраструктури та благоустрою.

Микола Дядюсь, заступник міського голови Рівного:

— Департамент інфраструктури та благоустрою розробить методику розрахунку розміру пайової участі в утриманні елементу благоустрою. Це буде наступним кроком. Розрахунок буде формуватися на основі нормативної грошової оцінки, відповідно до категорії земель. Він ще має пройти регуляторну процедуру.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також