Немає грошей ні на компенсацію, ні на суд

1568 1

Ми у соцмережах:

Немає грошей ні на компенсацію, ні на суд

Міська влада Рівного ніяк не може повернути недобудоване приміщення дитсадка на вулиці Коновальця. Господарський суд Рівненської області зобов’язав МЕГУ віддати це приміщення за умови сплати з міського бюджету університету 8 мільйонів гривень компенсації.

Управління комунальною власністю Рівного спробувало оскаржити рішення про грошову компенсацію в Апеляційному суді. Проте суд відмовився прийняти позовну заяву через несплату управлінням судового збору в розмірі 270 тисяч гривень. Рівненська місцева прокуратура звернулася до міської ради та виконкому з проханням виділити цю суму з резервного фонду міського бюджету для оплати згаданим управлінням судового збору.

Проте  прохання було відхилено і депутатами, і членами виконкому. Адже кошти з цього фонду можна виділяти тільки у невідкладних випадках та при надзвичайних ситуаціях.

Мене у цій ситуації хвилює лише одне: коли МЕГУ поставить підпис і ми зможемо забрати дитячий садок, — прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. — Є рішення суду, тож виконавча служба повинна втрутитися. Тому що є домовленість на всіх рівнях про передачу приміщення, і з облдержадміністрацією також. Мені особисто, наприклад, телефонував міністр Мінрегіонбуду Зубко, питав саме про цей дитячий садок. Держава готова дати кошти на його відновлення з фонду регіонального розвитку. Шкода втратити таку можливість.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також