Немає охочих відгукнутися на чужу біду

1873 0

Ми у соцмережах:

Немає охочих відгукнутися на чужу біду

Без особливого ентузіазму сприйняли мешканці нашого міста заклик Рівенської обласної організації Товариства Червоного Хреста здавати пожертви на підтримку жертв землетрусу в Ірані. Початок збору коштів оголосили ще восьмого січня, проте сума надходжень досі є рівною нулю.

Виконуючи гуманне покликання і за рішенням Бюро президії Національного Товариства, перший український гуманітарний вантаж з наметами, ковдрами та медикаментами доставлено до іранської провінції Керман наприкінці минулого року. Проте навіть за попередньою оцінкою наслідків трагедії, постраждалі від землетрусу вимагають більшої підтримки. З огляду на це голова Рівенської обласної організації Товариства Червоного Хреста Володимир Соколенко оголосив другий збір пожертв. — Ми звернулися із закликом на підтримку постраждалих від землетрусу в Ірані до жителів області, колективів підприємств, акціонерних товариств, благодійних фондів, проте сума надходжень рівна нулю, — відзначає пан Володимир. — Радує лише те, що нам вдалося зібрати п’ять тисяч гривень членських внесків і плануємо виділити, у крайньому разі, ще 10 тисяч із фонду надзвичайних ситуацій. Зібрані кошти перерахують до Національного Товариства Червоного Хреста, яке закупить і відправить для надання допомоги потерпілим медичні набори, водоочисні фільтри, ковдри, намети.

Бліц-інтерв’ю Чи доречний збір пожертв у Рівному для постраждалих від землетрусу в Ірані? Юрій, військовий пенсіонер: — Я в минулому — ракетник і знаю, що землетрус могли викликати вибухи у зоні військових дій. Збір має бути обов’язковим. Особисто мені важко долучитися: сім’я, хвора мама. Леся, підприємець: — У нас низький рівень життя, малі пенсії, заробітна плата. Але все одно є люди, які готові пожертвувати великі суми. Навіть якщо зібрати по одній гривні, то це буде вагомий внесок. Микола, пенсіонер: — Так, він доречний. Всім людям, які постраждали, потрібно допомагати, хто б це не був — індійці чи іранці, всім потрібно допомагати. Сам допомогти готовий. Ірина, студентка: — Моя думка така: по-перше, якщо б люди знали, куди діваються гроші, то сума пожертв була б значно більшою; по-друге, можливо, завтра ми потребуватимемо допомоги від Ірану. Володимир, студент: — Звичайно, якщо збір коштів оголошений по всій державі, то чому Рівне повинне виділятися своєю пасивністю. Милосердя завжди винагороджувалося і ніколи не засуджувалося. Лідія, медсестра: — Збір коштів у Рівному недоречний тому, що наше місто не є потужним в економічному плані. У нас своїх наболілих проблем вистачає, які потрібно вирішувати негайно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також