Немає проблем, які не мають рішень

1193 0

Ми у соцмережах:

Немає проблем, які не мають рішень

Коли ми вставляємо банківську картку у банкомат, нас не хвилює, хто забезпечує його безперебійну роботу. Нам потрібні лише гроші. Натомість, люди, які своєю роботою спрощують наше життя, залишаються за кадром. Вони, як правило, і не прагнуть публічності. Інженери, програмісти та інші фахівці ІТ-сфери, змінюючи світ, дотримуються лише одного правила - немає проблем, які не мають рішень.

Ті, що керують банкоматами

Посилання на банкомат не випадкове, адже одна з найбільших компаній, яка займається їх встановленням та супроводом, є не просто українською, а й має головний офіс у Рівному. Завдяки подібним сервісам ми здійснюємо десятки операцій щодня: оплату комунальних послуг, товарів, перекази коштів, погашення кредиту та ін. Це цілодобовий доступ, відсутність потреби йти до відділення, можливість вільно планувати свій час, зручність, а ще швидкість і надійність. Такі переваги гарантує не стільки банк, скільки програмне забезпечення та постійний аналіз стану банкомату - чи є у ньому готівка, чи немає програмних збоїв? Саме це забезпечує компанія «РЕНОМЕ-СМАРТ». Майже 26 років поспіль «РЕНОМЕ-СМАРТ» працює у галузях банківської техніки, комп'ютерних, програмних та мережевих рішень для бізнесу. Розробка таких продуктів потребує специфічних знань, вмінь та досвіду. А тому подібних фірм, що працюють на цьому ринку в нашій країні, можна перелічити на пальцях. renome-smart Особливість роботи у сфері ІТ не йти в ногу з часом, а випереджати його. Тому потрібна команда, для якої не існує неможливих завдань і нереальних термінів, здатна створювати і реалізовувати рішення, які успішно конкуруватимуть, і не лише на українському ринку. renome4 «Ми продаємо не продукт, а вигоду від нього. А вирішення такої задачі під силу лише справжнім спеціалістам. Тому було оновлено департамент продажів та розвитку і департамент дослідження та розробки. Нові люди - це завжди нові бачення та ідеї», - говорить Олександр Линник, керівник департаменту дослідження та розробки. В компанії особливої ваги надають навчанню та підвищенню рівня власних фахівців. Постійно проводяться тренінги, навчання і практичні зустрічі з іноземними партнерами. А ще тут працюють над об'єднанням усіх виробничих та фінансових процесів у одну систему «Смарт-Сервіс». renome2 «Усе має працювати, як годинниковий механізм, не тільки в плані співпраці з нашими клієнтами чи партнерами, а й всередині компанії. Саме автоматизація процесів компанії дозволить нам перейти на якісно новий рівень внутрішньої організації - каже Святослав Надозірний, керівник відділу ІТ безпеки та ідеолог системи.

Бойовий дух

Або «Fighting Spirit» мовою оригіналу - так називається нагорода, якою відзначила «РЕНОМЕ-СМАРТ» німецька компанія-виробник обладнання для банківських та фінансових установ Wincor Nixdorf. Нагородження відбулося під час щорічного з'їзду партнерів. Цьогоріч в заході взяли участь представники 57 країн світу, і лише роботу 11-ти з них було відзначено. До слова, «РЕНОМЕ-СМАРТ» є офіційним кваліфікованим партнером Wincor Nixdorf з 1995 року. До слова, renome3 «У 2014-2015 рр. Україна зіштовхнулася з найтяжчою банківською кризою, яка завдала нищівного удару по довірі до банківської системи та її регулятору. Це призвело до зниження ліквідності банків та погіршення їх фінансового стану, зумовивши ланцюжок банкрутств, - розповідає Наталія Полякова, директор «РЕНОМЕ-СМАРТ», - проте навіть у таких складних умовах у «РЕНОМЕ-СМАРТ» не зменшили темпу продажів та утримали якість сервісного обслуговування на високому рівні.»

Нові виклики - поштомати для «Нової пошти»

Як відомо, цифрові канали надання послуг дешевші, ніж людські. Але, забігаючи на перед, зауважимо, що далі мова йтиме не про скорочення людських ресурсів. Навпаки, скоріше оптимізації їхнього часу і перенесення рутинної роботи в зону відповідальності … машин. Нещодавно «РЕНОМЕ-СМАРТ» випустила в світ власну розробку - поштомат, або ж пристрій автоматизованої експрес-доставки. Проектування, конструювання, виробництво, створення програмного забезпечення, інтеграційні розробки для синхронізації систем та процесів - усі стадії реалізації продукту відбувалися в Україні. Проект розроблено для компанії «Нової пошти». Відтепер її клієнти зможуть отримувати посилки в будь-який час і практично будь-де. Вперше запуск проекту відбувся 23 травня цього року у Києві, де було встановлено 2 поштомати, які надаватимуть сервіс клієнтам «Нової пошти» в форматі зони самообслуговування 24/7. renome5 «Ми дуже пишаємося цим проектом, оскільки завдяки такому рішенню допомогли «Новій пошті» надавати власним клієнтам новітні послуги, зробили процес обслуговування швидким, безпечним та зручним, - коментує Віктор Пономаренко, заступник директора ТОВ «РЕНОМЕ-СМАРТ» - Головним у ньому було створення перш за все якісного продукту. Завдяки такому підходу «РЕНОМЕ-СМАРТ» та «Нова Пошта» є лідерами інновацій в своїх сферах».

Рівне - у «цифру»

Сьогодні значимість підготовки якісних IT-фахівців дуже висока. Від них залежить розвиток галузі, успішність українських проектів та стартапів, інвестиційна привабливість країни і, як ми вже згадували, можливості для регіонального розвитку. renome1 «Цифрове перетворення дуже потрібне нашому суспільству. І якщо його не впроваджувати - ми станемо звичайним сировинним придатком. Саме тому, наша компанія підтримує ініціативи, що пов'язані з відцифруванням життя міста: створення єдиної електронної бази усіх комунальних платежів, відкритий для перегляду бюджет, електронні скарги, петиції, власний «кабінет» на міському порталі та ін. Однією з таких є «Rivne Smart City», - коментує Надія Гладкевич, генеральний директор ПрАТ «РЕНОМЕ» - На жаль, з'ясувалося, що у Рівному, надто мало спеціалістів з ІТ-сфери, які могли б працювати над реалізацією таких систем. Відтак, абсолютно закономірно виникло бажання співпрацювати з софтовими компаніями, інститутами і закладами аби розвивати цю галузь у нашому місті і виховувати фахівців» Компанія «РЕНОМЕ-СМАРТ» є партнером проектів, націлених на підготовку ІТ-фахівців в місті: Ярмарка ІТ-вакансій, Smart Challenge, BrainBasket та інші. Останній, до речі, довготривалий і має на меті за 20 років поповнити ринок праці України понад сотнею тисяч професійних програмістів. У якості ментора бере участь програміст компанії, Віталій Шепетько. З одного боку ІТ-компанія - це бізнес, з іншого - люди, які, створюючи новітні технології, прагнуть якісно впливати на життя інших людей. Середовище, в якому їм хочеться жити і розвиватися. Таким чином ми будуємо себе і країну зсередини. Читайте більше у новому номері «PRO.RENOME» та слідкуйте за нашими подіями у Facebook. tag:РЕНОМЕ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також