Немає снігу — «вилізло» сміття. На схилах Пагорба Слави прибирали, не чекаючи весни

1503 0

Ми у соцмережах:

Пагорб Слави з висоти пташиного польоту

Сміття, розкидане на схилах Пагорба слави у Рівному, виявили нещодавно екологічні інспектори і зобов’язали міського голову ліквідувати стихійне сміттєзвалище. Володимир Хомко заявив: навесні, коли зійде сніг, комунальники прибирають пагорб. Але цьогоріч зима безсніжна, тому сміття більш помітне. Тож весни не стали чекати і розпочали прибирання уже.

Про те, що біля Пагорба Слави регулярно утворюється стихійне сміттєзвалище, усі добре знають. Але оскільки штрафи за це невеликі, та й затримують далеко не кожного, хто викидає сміття, то його прибирають комунальники, іноді — працівники бюджетних установ у вихідні дні. Міська рада теж кілька разів на рік проводить толоку і прибирає територію уздовж вулиці Київської — від обласної лікарні до кільця на виїзді з міста. На цій території теж періодично, після кожного великого прибирання, утворюється стихійне сміттєзвалище. Сміття викидають торбами просто з автомобілів.

Міський голова Володимир Хомко вважає, що іншого шляху побороти це неподобство, аніж запровадження на рівні держави великих штрафів за утворення стихійних сміттєзвалищ, як це зроблено в інших країнах, просто не існує.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також