Немеш переписав будівлю на фірму, зареєстровану в Лондоні

3410 0

Ми у соцмережах:

Немеш переписав будівлю на фірму, зареєстровану в Лондоні

Не один рік триває суперечка щодо чотириповерхового офісного будинку на вул.16 Липня у Рівному. Ще донедавна він належав ТзОВ «Агробуд-Рівне», проте колишній директор товариства переписав будівлю на бізнесмена Андрія Федорчука. Нібито через борги.

16 липня На початку грудня пан Немеш у ЦНАПі влаштував скандал, бо реєстратори відмовилися на основі рішення костопільського суду вносити до державного реєстру дані щодо будинку на 16 Липня, 10. Після інциденту представники «Рівнеагробуду» звернулися до Міністерства юстиції і комісія обласного управління юстиції заявила, що двох державних реєстраторів рівненського ЦНАПу потрібно оштрафувати. Тим часом команді пана Немеша переписати будівлю знову на себе таки вдалося, і навіть більше — передати права власності на лондонську компанію «Building and Finance LTD». Дані у державний реєстр речових прав вносили, щоправда, вже не реєстратори ЦНАПу, а приватний нотаріус. Віталій Герман, який донедавна очолював рівненський ЦНАП, а нині курує його роботу на посаді заступника міського голови, заперечує вину реєстраторів:

— Василь Немеш тиснув на реєстраторів, аби вони зареєстрували майно на вул. 16 Липня, навколо якого ще тривають судові суперечки. Ухвала суду, яку приніс Василь Немеш, не давала нам підстав вчиняти реєстраційні дії. Ми навіть уточнювали цей момент у Костопільському районному суді, який і приймав ухвалу. До речі, недавно Апеляційний суд цю ухвалу взагалі скасував. Немеш погрожував і моїм працівникам, і мені. Як на мене, обласне управління юстиції отримало вказівку з Мін'юсту. Взагалі я скептично ставлюся до комісії при управлінні юстиції, яку антирейдерський закон наділив правом здійснювати правосуддя. Конституція передбачає, що визнати когось винним може лише суд, а не сім працівників управління юстиції. Реєстраторам лише сказали, що їх оштрафують, але жодного письмового повідомлення вони так і не отримали, тож ми навіть не знаємо, у чому, власне, були порушення. Якщо реєстратори не винні, дійдемо до Європейського суду з прав людини.
Василь Немеш, депутат Рівненської міської ради, коментує коротко:
— Я лише захищав інтереси «Рівнеагробуду», особисто скаргу не писав. Дівчата з ЦНАПу справді ні в чому не винні, їм просто Герман дав вказівку не реєструвати. Ми зверталися до нотаріусів спершу, але тільки вони входили у реєстр, їм одразу телефонували і казали не вносити жодних змін. Тобто хтось зумисне моніторив наше питання. Що ж це за система така? Нашим опонентам у справі за 15 хвилин все зареєстрували після судового засідання. То одним можна, а іншим ні?
Іванна Смачило, керівниця Головного територіального управління юстиції на Рівненщині, прокоментувала:
— Реєстратори частину реєстраційних дій проводили без будь-яких перевірок даних, а частину з незрозумілих причин відтягували. На працівників чекає лише штраф, бо порушення невеликі. Але добре, що нове законодавство надає можливість швидко реагувати на будь-які порушення з боку реєстраторів. До впровадження реформи у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу дії реєстраторів можна було оскаржити винятково у судовому порядку, і досить часто це затягувалось на кілька років. Закликаю всіх державних реєстраторів та нотаріусів області неухильно дотримуватись законодавства у сфері державної реєстрації. Не варто забувати, що є постійний контроль і моніторинг реєстраційних дій.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також