Неоголошена інспекція МАГАТЕ перевірила на Рівненській атомці сховища ядерного палива

702 0

Ми у соцмережах:

Неоголошена інспекція МАГАТЕ перевірила на Рівненській атомці сховища ядерного палива

На Рівненській АЕС відбулася неоголошена інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії, що здійснює контроль щодо застосування гарантій до ядерного матеріалу в межах Угоди між Україною та МАГАТЕ відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Планові та неоголошені інспекції є різновидами перевірок МАГАТЕ. Основна відмінність між ними полягає у тому, що напередодні неоголошеної перевірки АЕС не попереджена про візит чи його мету. Перевірка здійснювалася інспекторами Агентства за участю головного спеціаліста – державного інспектора Інспекції з ядерної безпеки на РАЕС Віталія Малютяка та спеціалістів відділу ядерної безпеки електростанції.

Інспекція відбулася з метою перевірки відсутності незаявленого ядерного матеріалу та незаявленої ядерної діяльності, а також готовності електростанції до надання допуску до об’єкта впродовж двогодинного часового проміжку після прибуття інспекторів. Фахівці здійснили перевірку сховища свіжого ядерного палива енергоблоків №№3, 4 Рівненської АЕС. За словами начальника відділу ядерної безпеки РАЕС Вадима Бориса, усі роботи виконано успішно: вчасно, у повному обсязі та без зауважень, повідомляє вебсайт РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також