«Неонацисти» в дитячій лікарні Харкова та брехливі заяви Лаврова - добірка нових фейків Росії

685 0

Ми у соцмережах:

«Неонацисти» в дитячій лікарні Харкова та брехливі заяви Лаврова - добірка нових фейків Росії

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 24 червня.

В міністерстві оборони Росії заявили, що «до дитячої лікарні Харкова бойовики нацбату «Кракен» насильно привозять медперсонал та хворих дітей з інших медзакладів. При цьому будівля лікарні замінована і неонацисти планують її підірвати з початком нанесення військами рф артударів по Харкову». Однак це дезінформація, повідомляє Укрінформ.

Крім того, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «європейські держави підштовхують Київ до діалогу з Москвою, проте цьому перешкоджають Великобританія та США… при поверненні за стіл переговорів рф враховуватиме небажання звільнених регіонів повертатися під контроль України». У ЦПД зазначають, що це маніпуляція.

Також Лавров заявив, що «генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш своїми діями затягує продовольчу кризу та не дає можливості швидше відправити зерно. Одночасно Гутерріш намагається спочатку домовитися про українське зерно, а вже потім про російське». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Російська пропаганда за допомогою японського парламентарія Мунео Судзукі намагається схилити Україну до перемовин з Росією.. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також