Неоптимістичний прогноз від науковців: щодня заражатимуться до 3700 осіб, смертей побільшає

4188 0

Ми у соцмережах:

Неоптимістичний прогноз від науковців: щодня заражатимуться до 3700 осіб, смертей побільшає

В Україні спрогнозували зростання смертності від коронавірусу

 

Стрімкість поширення коронавірусу в Україні дещо знизилась, однак статистика невтішна. До того ж особливе занепокоєння викликає тенденція до зростання смертності, повідомляє Оbozrevatel.

Наприклад, за прогнозами робочої групи Національної академії наук із математичного моделювання проблем, пов'язаних із епідемією COVID-19 в Україні, 11 вересня кількість нових летальних випадків за добу може досягти 45-55 за середнього значення 50.

Що стосується приросту захворюваності, то він, імовірно, становитиме 1783-3673 особи за середнього значення 2649.

По Рівненській області - 50-99 за середнього значення 73.

Вчені схиляються до думки, що регіонами з найбільшою очікуваною кількістю нових інфікованих стануть Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області й місто Київ.

"Щоденна кількість тих, хто одужав, не збільшується, незважаючи на постійне збільшення кількості нових інфікованих. Збільшуються період одужання та затримки в оприлюдненні кількості одужалих", – зазначив віцепрезидент НАН, доктор фізико-математичних наук Анатолій Загородній.

Науковець зауважив, що серед померлих найбільше було тих, хто мав серцево-судинні захворювання (66%), діабет (20%), хронічні захворювання легень (7,3%) і захворювання нирок (6.6%).

Найбільшу ймовірність летальності має цукровий діабет (21%), а серцево-судинні захворювання - вдвічі меншу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також