Неповнолітніх, які пограбували та побили пенсіонерку, у колонію не відправлять

1318 0

Ми у соцмережах:

Неповнолітніх, які пограбували та побили пенсіонерку, у колонію не відправлять

Розбійний напад на 83-річну односельчанку у селі Точевики Острозького району неповнолітні, 14 та 16 років, вчинили ще торік напередодні католицького Різдва — 24 грудня. Близько 21-ї години вони ногами вибили двері до оселі місцевої жительки. Хлопці вимагали кошти й погрожували вбити.

Розбійники били пенсіонерку кулаками й ногами по голові та усьому тілу. Експерти згодом скажуть, що заподіяли жертві легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я. Неповнолітні забрали 600 гривень, мобільний телефон вартістю 100 гривень та прихопили продукти. Загальна сума збитків пенсіонерці склала 925 гривень.

Цьогоріч у квітні райсуд визнав неповнолітніх винуватими у скоєнні розбою та призначив їм покарання нижче від найнижчої межі — 5 років позбавлення волі. Неповнолітніх обвинувачених суд звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк — 2 роки. Державна обвинувачка з прокуратури оскаржила цей вирок. Вона просила суд призначити неповнолітнім по 7 років позбавлення волі - кожному.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ: залишаючи вирок місцевого суду без змін, а апеляційну скаргу прокурорки — без задоволення, суд врахував пом’якшуючі обставини. Серед яких — вік неповнолітніх, повне визнання вини, усвідомлення тяжкості та суспільної небезпечності вчиненого злочину, активне сприяння його розкриттю, позитивні характеристики за місцем проживання й навчання, умови їх життя та виховання, вплив дорослих, рівень розвитку та інші особливості обвинувачених. Із часу вчинення злочину, на час ухвалення вироку, їх поведінка покращилась, відповідно до судової доповіді, складеної органом пробації. Суд апеляційної інстанції взяв до уваги і ту обставину, що обвинувачені до кримінальної відповідальності не притягувались, та надав шанс неповнолітнім обрати шлях виправлення поза виправною колонією.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також