Неповнолітнього мотоцикліста засудили за смертельну ДТП на АЗС

2555 0

Ми у соцмережах:

Неповнолітнього мотоцикліста засудили за смертельну ДТП на АЗС

У Володимирці судили неповнолітнього мотоцикліста, з вини якого загинув його 17-річний односелець.

Нагадаємо, ДТП сталася увечері 17 листопада 2022 року у селищі Рафалівка. На той час 16-річний житель села Малий Жолудьск, рухаючись по вулиці Залізничний на мотоциклі «Lifan», проігнорував вимогу поліцейських про зупинку. Аби уникнути переслідування поліцейських, не зменшуючи швидкість, заїхав на територію АЗС, де наїхав на бордюрний камінь.

І мотоцикліст, і пасажир - 17-річний односелець - потрапили до реанімації. Останній згодом помер у медзакладі. Відомо, що жоден із хлопців не мав посвідчення водія. Крім того, у мотошоломі був лише водій.

Рівне. Медіа повідомляє: обвинувачений у суді заявив, що шкодує про свої дії. Також пояснив, що перед тим, як сідати за кермо він не вживав спиртних напоїв та був повністю тверезим. Просив суворо не карати.

Потерпіла під час судового засідання заявила, що пробачила обвинуваченого, не має до нього будь-яких матеріальних чи моральних претензій. Просила призначити обвинуваченому покарання, не пов`язане з позбавленням волі.

Допитана в судовому засіданні законний представник неповнолітнього обвинуваченого пояснила суду, що він  є молодшим з чотирьох дітей, виховується в повній сім"ї, є слухняним, допомагає по господарству, навчається в школі. Спокійний, піддається виховному впливу, не вживає алкоголю і наркотиків, навчається посередньо. Переживає та щиро розкаюється у вчиненому. Доходи сім"ї складаються з її пенсії та пенсії чоловіка, який є інвалідом, та доходів від присадибного господарства. 

Суд, враховуючи, що вчинене обвинуваченим кримінальне правопорушення є тяжким злочином, обставини, які пом`якшують покарання, особистість обвинуваченого та його поведінку, виключно позитивну характеристику, думку потерпілої вважає, що його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства, але в умовах здійснення контролю за його поведінкою під час звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Відтак, суд визнав неповнолітнього винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу  України та призначив йому чотири роки позбавлення волі з іспитови строком в один рік. А також позбавив його права керування транспортирними засобами строком на 2 роки.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також