Неправильно запрограмований світлофор на Соборній у Рівному збиває з толку водіїв

4981 1

Ми у соцмережах:

Перетин Соборної та Старицького. Фото ілюстративне

Світлофор на Т-подібному перехресті вулиць Соборної та Старицького з’явився близько двох років тому – після ремонту дороги на цій ділянці. Проте працює він некоректно.

Так, на вулиці Соборній (зі сторони центру) поряд з основним світлофором є стрілковий, який дозволяє рух з крайньої правої смуги на вулицю Старицького.

Такий стрілковий світлофор мав би працювати незалежно від основного. Тобто якщо автомобілі, які рухаються Соборною, зупиняються на червоне світло, щоб пропустити авто з вулиці Старицького, то ті, що повертають з Соборної на право, мали б спокійно проїжджати, не заважаючи ні іншим автомобілістам, ні пішоходам.

Проте зелена стрілка на право загоряється лише тоді, коли і на основному світлофорі горить зелений колір. Водії нарікають, що їм доводиться або порушувати правила, повертаючи без зеленого світла і розуміючи, що у будь-якому випадку нікому не заважатимуть, або ж чекати, поки увімкнеться зелене світло, повертати праворуч і зупинятися, щоб пропустити пішоходів.

У державному підприємстві «Рівне-Інформ-Ресурси», яке обслуговує світлофори міста, зазначають, що нічого вдіяти не можуть. Мовляв, проблема їм відома, але вирішити її може лише міська влада.

- Фірма, яка встановлювала світлофор, неправильно його запрограмувала, - зазначили РВ в «Рівне-Інформ-Ресурсах». – Самовільно змінити його ми не можемо, потрібно, щоб це робила спеціалізована організація.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також