Нерест на Рівненщині: браконьєрів затримували на річках Стир та Горинь

2199 0

Ми у соцмережах:

Нерест на Рівненщині: браконьєрів затримували на річках Стир та Горинь

Лише за тиждень порушники завдали понад 12 тис. грн збитків

22 випадки порушень заборони вилову риби під час нересту зафіксовано на Рівненщині з початку місяця. Старший інспектор з охорони навколишнього середовища Поліського округу Сергій Васильєв повідомив Суспільному, що браконьєрів затримували на річках Стир та Горинь, а також на Млинівському та Хрінницькому водосховищах.

Сергій Васильєв нагадав: на річках заборона на вилов риби триватиме до 20 травня, на озерах і водосховищах та у прилеглих водах річок – відповідно, по 20 та 30 червня. За межами нерестовищ ловити можна, але тільки на вудочку з одним гачком.

Перевірити, чи входить місце, де ви збираєтеся порибалити, в межі нерестовищ – можна по інтерактивній карті на сайті Рибпатруля.

Державний інспектор з охорони навколишнього середовища Сергій Васильєв:

– Якщо буде завдано збитки, тобто буде виявлено порушника з рибою незаконно виловленою, також за кожну особину нараховуються збитки. Для прикладу: 510 гривень – судак, кожна рибинка, товстолоб, карп – це 255 гривень. Є визначена постановою Кабінету Міністрів сума збитків, вони нараховуються, передаються і будуть стягуватися з порушників. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також