Нерест на Рівненщині стартує з 1 квітня

1361 0

Ми у соцмережах:

Нерест на Рівненщині  стартує з 1 квітня

Нерест - це особливий та вкрай важливий період в житті водних біоресурсів, це період їх відтворення. Потужний природний інстинкт нересту стає у риб головним, він приглушує рефлекси самозбереження. В цей час риба може стати легкою здобиччю для браконьєрів.

Тому для збереження рибних запасів, щороку вводиться нерестова заборона.

Рівненським рибоохоронним патрулем було видано наказ від 27 березня 2023 року № 17-ОД «Про затвердження періоду нересту водних біоресурсів та меж нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Рівненському рибоохоронному патрулю на 2023 рік».

Затверджено наступні періоди нересту водних біоресурсів:
- з 1 квітня по 20 травня - на річках області та їх кореневих водах;
- з 1 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах;
- з 1 квітня по 30 червня - в придаткових водах річок.

Під час нерестового періоду на нерестовищах лов водних біоресурсів заборонено, в т.ч. з берега.

Відповідно до нових Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство гачковими знаряддями (добування) вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Рибалити можна з берега поза межами нерестовищ.

Забороняється здійснювати вилов будь якими інишими знаряддями або засобами лову.

Також заборонено пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях, у період нересту, на нерестовищах (за винятком установлених суднових ходів), за винятком суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

За порушення Правил рибальства особа несе адміністративну або кримінальну відповідальність. Сума штрафів за порушення Правил рибальства сягає до 51 000 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів лову та всього добутого.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства особливо під час нересту. Адже на скільки вдало пройде нерест від того й буде залежати кількісне та видове біорізноманіття водних біоресурсів в наших водоймах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також