Неробочий настрій? Полузайте насіння!

1202 0

Ми у соцмережах:

Неробочий настрій? Полузайте насіння!

Вихідних днів, відпустки, свят завжди мало. І перший день на роботі зазвичай дається непросто. Ось перевірені способи зосередитися на роботі.

Помасажуйте «третє око»

Ця «чарівна» точка знаходиться між бровами, там, де перенісся зустрічається з чолом. Натисніть на цю точку кінчиком пальця і зробіть кілька глибоких вдихів. Повторіть 3-4 рази. Зробіть так два або три рази за день. «Третє око» пов'язане з гіпофізом і ендокринною системою. Тиск на цю точку стимулює пам'ять, знімає стрес і допомагає сконцентруватися.

Перекусіть гарбузовим насінням

Насіння гарбуза може забезпечити добову дозу цинку, необхідного людині для поліпшення пам'яті й розумового процесу. Гарбузове насіння також містить омега-3 кислоти, які «підгодовують» мозок. Якщо не любите гарбузове насіння, перекусіть будь-якими горіхами, вони теж багаті омега-3.

Рибний сніданок

У рибі — незамінні жирні кислоти, омега-3 кислоти, фосфор. Бутерброд з цільнозернового хліба з рибкою забезпечить силою, енергією і нагодує мозок корисними речовинами. Найкорисніші для мозку — лосось, форель, скумбрія, сардини, кілька.

Зробіть дихальну гімнастику

Глибоке повільне дихання допоможе зосередитися, заспокоїтися. Особливо це необхідно, якщо у вас попереду нарада, презентація або ділова зустріч. Глибоке дихання допомагає наситити мозок киснем і активувати тета-хвилі, що покращують пам'ять. Дихайте животом і зосередьтеся на вдиху і видиху. Вдих — на 6 рахунків. Затримка дихання на 2 рахунки. Повільний видих на 9 рахунків. І невдовзі ви відчуєте, як мозок прокидається, стрес відходить, а настає спокій і впевненість.

Подивіться на котиків

Японські вчені довели, що перегляд фотографій тваринок (кошенят, цуценят, їжачків і т.д.) допомагає зосередитися і увійти в робочий стан. Так що фото котиків на робочому столі — це не тільки мило, а й корисно для роботи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також