Несанкціоновані земельні роботи призвели до знеструмлення кількох вулиць Рівного

1102 0

Ми у соцмережах:

Несанкціоновані земельні роботи призвели до знеструмлення кількох вулиць Рівного

Сьогодні близько 15.15 без електроенергії залишилася низка вулиць обласного центру: Міцкевича, Князя Володимира, частина Соборної та Млинівська.

Вже за півгодини фахівці «Рівнеобленерго» перезаживили частину споживачів, деяким рівнянам на відновлення електропостачання довелося очікувати близько години. Станом на 17.00 оперивно-виїзні бригади ПрАТ «Рівнеобленерго» працюють над відновленням електропостачання на вулиці Млинівській.

Під час встановлення причини аварійного відключення з’ясувалося, що його спричинило пошкодження кабельної лінії 10 кВ приватною особою. Рівнянин з вулиці Залізняка, 11 у власному господарстві встановлював огорожу і перфоратором пошкодив кабельну мережу, внаслідок чого спрацювала аварійна система.
На щастя, винуватець знеструмлення не постраждав.

- Звертаємо увагу на те, що згідно з Правилами охорони електричних мереж, у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв без письмової згоди енергопідприємств, у віданні яких перебувають ці мережі, а також без присутності їх представника забороняється виконання земляних робіт на глибині понад 0,3 метра, - каже Алла Ліхачова, помічниця голови правління з внутрішніх та зовнішніх комунікацій -ПрАТ "Рівнеобленерго" . - За наявності в зоні земляних робіт підземних комунікацій роботи треба проводити з особливою обережністю. При виявленні будь-яких підземних комунікацій, роботи необхідно негайно припинити, а рішення щодо їх продовження має ухвалюватися лише за участю представників зацікавлених організацій. Нехтування цими правилами і призводить до подібних наслідків та може стати причиною втрати здоров’я і навіть життя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також