Нещепленим від поліомієліту рівненським дітям не дозволять навчатися

1696 0

Ми у соцмережах:

на фото Ігор Кузін

На Рівненщині почнеться вакцинація дітей від поліомієліту.

 Таке рішення було ухвалено під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС, повідомляє МОЗ.

- Рівень імунізації дітей від поліо є недостатнім. Лише 53% малюків віком до року отримали планові щеплення в 2021 році. Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування. До того ж маємо результати від ВООЗ, які ідентифікують це як спалах і вірус має зв’язок з вірусами афгансько-пакистанського походження, які зараз циркулюють у Таджикистані, - заявив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Комісія ТЕБ та НС також прийняла рішення про те, що невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей буде забезпечено інші формами навчання.
Рівень охоплення щепленнями від поліомієліту (дітей до 1 року, поліо-3) в 2021 року є недостатнім, за 8 місяців 2021 року — 53,0 %. За таких темпів до кінця року без вживання додаткових заходів досягти потрібного для колективного імунітету показника в 95 % не вдасться.

Низькі рівні в наступних областях України: в Херсонській- 40,7 %, Івано-Франківській — 42,2 %, Закарпатській — 43,1 %, Запорізькій — 46,2 %, Харківській — 46,5 %, в Одеській та Київській областях — 47,5 %. У Чернівецькій та Львівській — по 48,5 %, у Рівненській — 48,9 %.

Нагадаємо, що в області підтвердили інфікування поліомієлітом 1,5 річної дитини. Батьки свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання.

Довідка:

Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя.

Читайте також по темі: Ще у шістьох дітей з родини паралізованого хлопчика – поліомієліт (ВІДЕО)

Півторарічну дитину з Рівненщини паралізувало від поліомієліту


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також