Несвоєчасно повідомив про кредит?

1414 0

Ми у соцмережах:

Дмитро Зайцев

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило начальника ГУ ДФС у Рівненській області Дмитра Зайцева надати пояснення, а у разі наявності підстав — скласти протоколи про адміністративне правопорушення. Він має пояснити несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Якщо переглянути декларацію Дмитра Зайцева за 2018 рік, то він не має у власності ні нерухомого, ні рухомого майна. Дружина, Оксана Зайцева, має квартиру у Рівному на 169 кв. м, яку набула у власність наприкінці грудня минулого року. Вона також має садовий дачний будинок площею 67,3 кв. м та земельну ділянку на 605 кв. м у Новій Українці Рівненського району. Зайцеви орендують у громадянина Миколи Железного легковий автомобіль Toyota Venza 2014 року випуску.

Начальник ГУ ДФС у Рівненській області задекларував заробітну плату у розмірі 323040 грн за рік (приблизно 26,9 тис. грн на місяць), його дружина отримала торік 892584 грн доходу від заняття підприємницькою діяльністю. Вона також отримала 1,26 млн грн від відчуження нерухомого майна. Готівкою Оксана Зайцева має 290000 грн, Дмитро Зайцев — 140000 грн.

У грудні 2018 року Дмитро Зайцев отримав у банку 139900 грн кредиту, який відобразив у доходах та у фінансових зобов’язаннях своєї декларації за 2018 рік. Дмитро Зайцев припускає, що саме цей пункт і зацікавив НАЗК, якому він мав давати пояснення 20 серпня.

— Зустріч перенесли на кінець серпня, — сказав Дмитро Зайцев, — тож поки нічого не коментуватиму. Я й сам дізнався про це запрошення з газет і не знаю насправді, про що саме буде мова, деталі мені не повідомляли. Припускаю, що «несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані» — це кредит у банку. НАЗК, мабуть, вважає, що я невчасно відобразив його в декларації, а я вважаю, що відобразив.

Тим часом НАЗК повідомляє, що особи, які мають давати пояснення, були запрошені офіційним листом агентства за тиждень до оприлюднення на офіційному сайті. Воно також зазначає, що у разі, якщо особа не прибуде давати пояснення, це не є перешкодою для подальших можливих заходів відносно неї. Дмитро Зайцев обіцяє повідомити, про що саме його розпитували у НАЗК.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», при отриманні доходу чи у разі придбання майна на суму, яка у 2018 році перевищувала 88100 грн, суб’єкт декларування має у десятиденний строк письмово повідомити про це у НАЗК.

Нагадаємо, у вересні 2016 року СБУ та Генпрокуратура запідозрили Дмитра Зайцева у корупції, під час обшуку в його кабінеті вилучили гроші. Пізніше підозру йому так і не оголосили. Розслідування провалилося, Дмитро Зайцев продовжує керувати Головним управлінням Державної фіскальної служби у Рівненській області.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також